A betegek egyre nagyobb hányada – főleg a fiatal felnőttek – keres a hagyományos fogszabályozó kezelés helyett egy esztétikai szempontból is megfelelő alternatívát az elülső fogak helyzeti rendellenességeinek megoldására. Ilyen megoldási lehetőség az Idea-L rendszer, egy hatékony, egyszerűsített lingvális technika, amely az enyhe vagy mérsékelt elülső fogtorlódás, torlódás kezelés utáni kiújulása vagy diasztéma esetén alkalmazható.
Az egyszerűsített lingvális technikával végzett kezelés során – a torlódás mértékétől, a metszők alakjától és a Bolton-indextől függően – szükség lehet az interproximális zománc redukciójára.
A módszer használata azonban azokra az esetekre korlátozódik, ahol a frontfogak minimális mértékű forgatására van csak szükség, a hátsó szegmensek malokklúzióinak kijavítására pedig nem alkalmazhat

Dr. Tiziano BaccettiAz Idea-L rendszer standard .018” .025” méretű lingvális bracketekből áll, amelyek rögzíthetők kisőrlőtől kisőrlőig vagy szemfogtól szemfogig az egyik vagy mindkét fogíven. A bracketszárnyak morfológiájának köszönhetően a Slide ligatúrák egyszerűen és hatékonyan felhelyezhetők, ráadásul csatornákat képeznek a bracketekkel, amelyek minimális súrlódással járó orthodonciás mozgatásokat tesznek lehetővé.

Amennyiben a súrlódás szükséges (pl.: forgatáshoz), a Slide ligatúrák elasztomer vagy rozsdamentes acél ligatúrákkal helyettesíthetők.
Mivel a bracketek kis méretűek (1,6 mm szélesek) és vékonyak (1,4 mm), a beteg komfortérzete nagymértékben javul (különösen Slide ligatúrák használata esetén), a beszédben nem akadályoznak és a lágyszövetekkel, főleg a nyelvvel való érintkezésük is minimális. Az Idea-L bracketek csökkentett vastagsága miatt az incisális élhez közelebb helyezhetők el, ahol az anatómiai adottságoknak köszönhetően eredményesebben és jobb adhézióval alkalmazhatók, mint a tuberculum területén. Az Idea-L bracketek a gingivális kampók hiánya miatt kényelmesek a nyelv számára, és a megfelelő szájhigiénia fenntartását is megkönnyítik.

A bracketek elhelyezése és rögzítése

Az egyszerűsített lingvális technika nem igényel laboratóriumi előkészületeket az indirekt ragasztáshoz. Ehelyett a fogorvos különleges pozicionálókat („jigs”) használ, amelyek 6 különböző okkluzogingivális hosszúságú (mindig 0,5 mm-rel növekedő) méretben érhetők el, így mindig a kívánt magasságban alkalmazhatók.

Slide ligaturak

Az Idea-L bracketek tulajdonsága: kicsi mesio-distal méretek és 1,4 mm vastagság, ezek biztosítják a páciens kényelmét, és minimalizálják a beszédhibákat a kezelés első napjától kezdve. A bracket speciális kialakítása megkönnyíti a SlideTM ligatúrák felhelyezését, és a helyükön tartja a kezelés folyamán.

A SlideTM ligatúrák használata számos előnnyel jár:

• A SlideTM ligatúrák tökéletesen illeszkednek a bracket profiljához, miközben simává és kényelmessé teszik azt.

• A SlideTM ligatúrák kihasználják az alacsony súrlódás biomechanikai tulajdonságait a finom erők alkalmazásával.

• A SlideTM ligatúrák lerövidítik a kezelési időt.

A legtöbb esetben .012” kerek Memoria® ív használata a megfelelő a fogak torlódásának megszüntetésére és az esztétikus mosoly eléréséhez.

Fogak rotációjánál és/vagy nagyobb hézagok esetében nagyobb átmérőjű ívekre, mint például Memoria® vagy Beta Memoria® ívekre van szükség. Kitűnően használhatók a hagyományos ligatúrákkal, tökéletes biomechanikai kontrollt biztosítva a kezelés megfelelő fázisában.

A 2D biomechanikát csak kerek ívek használatához tervezték, a Leone lingual rendszer nem igényli semmiféle körülményes és drága modell felállítását.

A tökéletes fogsor és szabályos frontfogak eléréséhez precíz bracketpozicionáló szükséges; ezért tanácsos használni egy indirekt ragasztótechnikát a speciálisan ehhez a technikához kifejlesztett „Jigs” pozicionálókkal.

Kezeles meneteA rendszer előnyei:

• Gyors és láthatatlan kozmetikai fogszabályzás kisebb torlódások és foghézagok korrigálására.

• Alacsony súrlódás és 2D biomechanika a frontfogak egyenlőtlenségeinek megszüntetésére pár héten belül.

• Csökkentett vastagságú, kisméretű bracketek SlideTM ligatúrákkal kombinálva biztosítják a tökéletes kényelmet a páciens számára.

• Praktikus és precíz pozícionálás a speciális transzferrendszerrel.

• Hatékony alternatíva a fogszabályzásban.

• Minimális hatás a beszédre.

A Herna-Dent Kft. Születésnapi Ajándékkal Várja Önöket! Részletekért kattintson ide!