Most már bevallhatom, hogy volt bennünk egy kis drukk: lesz-e annyira jó, annyira sikeres az idei Dental World, mint ahogy az előző 14 után egy jubileumi szakmai szemléhez illik. Két nap elteltével már megnyugodtunk, ahogy beszélgetünk a kiállítókkal, ahogy találkozunk az érdeklődőkkel, belehallgatunk az előadásokba, az mind megerősít: jó úton vagyunk. Szükség van arra, amit a Dental World évről évre nyújt, s lesz feladatunk a jövőben is.

Jobbról: Az év fogorvosa: Dr. Tóka József, az év kereskedője: Keverőcsőr Fogászati Webáruház, az év rendelője: MindentMent Rendelő, az év szakasszisztense: Tarnai Bernadett. Az év fogtechnikus-laborja Bridge Dental

Jobbról: Az év fogorvosa:
Dr. Tóka József, az év kereskedője: Keverőcsőr Fogászati Webáruház, az év rendelője: MindentMent Rendelő, az év szakasszisztense:
Tarnai Bernadett. Az év fogtechnikus-laborja
Bridge Dental

Egyre több jele van annak, hogy véget ér a könnyű növekedés időszaka az ágazatban. A fennmaradást és a sikert mindinkább az fogja eldönteni, hogy ki milyen ügyesen bánik a saját értékeivel, legyen az tudás, eszköz vagy szakmai kapcsolat. Csupa olyan tényező, melyet gyarapítani, fejleszteni hivatott a mi szokásos őszi találkozónk. S bár tudunk segíteni, a siker az egyes praxisokat irányítók, az ott dolgozók kezében van. Nap mint nap döntenek a saját vállalkozásuk sorsáról, de kivételes pillanatokban arra is van lehetőségük, hogy az egész szakmai közösségnek irányt szabjanak.

Mondom, már nem aggódunk: tudjuk, a 15. DW-ről is meleg szívvel fognak beszélni évek múltán, de titkon azt reméljük, hogy mégsem a jubileumról lesz emlékezetes. Ehelyett úgy fogják emlegetni, hogy „tudod, az volt az az év, amikor először osztottak Hungarian Dental Awardot…”

Talán ma még nem mindenki látja ennek a fontosságát, de meggyőződésünk, hogy régóta hiányzott egy ilyen lehetőség. Bár tudjuk, nem a díjai tesznek egy szakmát felnőtté, az érettségnek fontos jellemzője, ha a közösség időről időre kifejezi, hogy milyennek szeretné látni magát. Kik azok, akiket munkájuk egyenletes, kiemelkedő minősége miatt elfogadnak példaként. S akikkel esetleg személyesen is szívesen vennék, ha kuncsaftjaik összetévesztenék őket.

A Hungarian Dental Award erre az önkifejezésre teremt egy lehetőséget. Ezért hoztuk létre. S az a több ezer kolléga, látogató, üzleti partner, aki szavazott a jelöltekre az első évben, ezzel – hisszük – azt üzente: jó kezdeményezés volt. Nem is hagyjuk abba. És van még néhány ötletünk 🙂

 

Dental World 2015