Sokan hosszú éveken át szenvednek fogérzékenység és fogínyvérzés miatt, holott ma már létezik ellenük valóban jó segítség.

Felmérések szerint(1,2) akár háromból egy ember tapasztalhatta már a fogérzékenység kellemetlen tüneteit. Egy többcentrumú vizsgálat azt is kimutatta, hogy ezek nem csak az idősebbeknél jelentkeznek: öt 18-35 év közötti fiatal közül kettő élt át ilyet(1).

Fogérzékenység és ínyvérzés

A fogérzékenység nagymértékben nehezíti az ételek és italok fogyasztásának élvezetét, ami akadályt jelenthet a társas események örömeinek átélésében is. Nem csak kellemetlen: ronthatja az általános testi-lelki közérzetet, csökkentheti a magabiztosságot, az önértékelést.

Mivel fogérzékenység annak következtében alakul ki, hogy a dentin a fogfelszínre kerül, szabaddá válik, enyhítéséhez megfelelő, tartós védelem biztosítása szükséges. Erre bizonyítottan hatékony lehetőséget adnak a Sensodyne fogkrémek.

 A fogérzékenység és az ínyvérzés egyidejűleg is jelen lehetnek.(1,2) A fogérzékenységben szenvedő páciensek

50%-a számolt be róla, hogy a fogínyproblémáktól is szenved.(3)  A gyulladásos folyamatokat sok esetben ínyvérzés jelzi, amelynek eredményes kezeléséhez szintén speciális segítségre van szükség.

1 speciális fogkrém, 2 probléma ellen

 A Sensodyne termékcsalád tagja, a mindennapos alkalmazásra ajánlott, kettős hatású Sensodyne SENSITIVITY & GUM megjelenésével újabb jelentős előrelépés történt a fogérzékenység kezelésének területén.

Miért különleges a Sensodyne SENSITIVITY & GUM? 

  • 1 speciális fogkrém, 2 probléma: a fogérzékenység és a fogínyvérzés ellen;
  • reakcióba lép a nyállal és egy oldhatatlan, hidroxidokból, oxidokból és foszfátokból álló réteget képez, mely az ónionokkal együtt a felszínre került dentinhez rögzül és napi kétszeri használattal fokozatosan megvastagszik;
  • a plakkban található baktériumok eltávolításával kedvezően hat az ínyre – a frissen és a régen képződött plakkot az ón-fluorid antimikrobiális hatása befolyásolja;(4)
  • 63%-kal segít csökkenteni a fogérzékenységet;*(5)
  • folyamatos javulást tesz lehetővé a fogérzékenység enyhítésében 24 hét alatt;**(6)
  • 40%-kal segít javítani a fogíny egészségi állapotát.***(7)

 Meglepő módon az érintettek többsége nem említi meg orvosánál járva azt, hogy fogérzékenységgel, ínyvérzéssel kapcsolatos problémája van. Fontos tehát, hogy a kezelőorvos érdeklődjön páciensének állapotáról, fogérzékenységéről, magyarázza el neki, hogy kezelheti fogérzékenységét, adjon számára tanácsot az érzékeny fogak speciális ápolásáról!

ProMotion-kód: PM-HU-SENO-20-00051
Forgalmazza: GlaxoSmithKline-Consumer Kft. 1124 Budapest, Csörsz u. 43. Tel.: +36 1 225 5800 www.gsk.hu
Amennyiben termékünk alkalmazása során “Nemkívánatos eseményt” észlel, kérjük, 24 órán belül jelentse a Hungary.PH_Safety@gsk.com e-mail címen vagy a +361-22-55-300-as telefonszámon.
A védjegyek tulajdonosa vagy engedélyezett használója a GSK vállalatcsoport.
Harmadik fél által (DIALOG Egészség Kommunikációs és Tanácsadó Kft.) készített tartalom, GSK által szponzorált tartalom. 

Referenciák 

1 Addy M. Int Dent J 2002; 52:367–375.
2 Bartlett DW, et al. J Dent. 2013; 41:1007–1013
3 Ipsos, 2014. GSK adatok fájlon.
4 GSK-adatok fájlon. 2018. március
5 Parkinson CR, et al. Am J Dent. 2015; 28: 181–244.
6 204930. GSK adatok fájlon. 2017. április
7 RH01515. Klinikai vizsgálat beszámolója, GSK-adatok fájlon. 

*A Schiff-pontérték százalékos javulása a csak fluoridot tartalmazó fogkrémmel összehasonlítva, 8 hét után. Teszt: 0,454% w/w ón-fluorid-fogkrém és kontroll: csak fluorid tartalmú fogkrém. A nyomási küszöbérték-különbség a tesztfogkrém esetén 7,5 g volt 4 hét után, és 27,2 g 8 hét után.
**A vizsgálatot 0,454% w/w ón-fluorid-fogkrémmel végezték; a Schiff-pontérték mérésével és a DHEQ-kérdőív felhasználásával.
***A Vérzési index százalékos javulása 24 hét után. Teszt: 0,454% w/w ón-fluorid-fogkrém és kontroll: csak fluorid tartalmú fogkrém. A vizsgálat 19%-os javulást is kimutatott a módosított Gingivális index esetében a teszt fogkrémmel a kontrollal összehasonlítva 24 hét után. Mindkét érték a fogíny egészségi állapotának javulására utal.


Ossza meg véleményét!

A DENTAL.HU a fogászati szakma portálja.

Az Ön véleménye, hozzászólása, aktivitása legalább olyan fontos, mint a cikk, amit elolvasott. Ossza meg a cikket ismerőseivel vagy szóljon hozzá, mondja el véleményét a Facebook oldalunkon.