Az előadás során megtudhatjuk, hogy milyen eljárással készíthetünk valóban időtálló és gyönyörű héjakat. Az előadó azt is kifejti majd, hogy sokszor mennyire nem könnyű az anyagválasztás sem, hiszen mind funkcionalitását, mind esztétikáját tekintve tökéleteset szeretnénk alkotni. Természetesen a megfelelő preparációs formát kell válasszuk, hogy sem a restaurátum, sem a fog ne lássa kárát munkánknak. Mára már mondhatjuk, hogy van különbség a CAD/CAM eljárással készítendő héjak és a hagyományos héjak preparációjában is.

A prezentáció végén a héjak rögzítéséről lesz szó. Az adhezív technika erősségét sok minden befolyásolja, többek között a felszín anyaga sem mindegy: zománc, dentin, vagy restaurátum lesz az az anyag, melyre több tíz évig kell a héjunkat rögzítenünk. A hosszú élettartam szempontjából kulcsfontosságú kérdések ezek, melyekről rendkívül gazdag esetbemutatások során lesz szó.

A 2020-as Dental World online módon is sikerrel került lebonyolításra, a szakmai videotéka felülete átlátható, letisztult, könnyedén lehet navigálni a témák között, és hála a digitális technológiának, magas minőségben nézhetjük az érdekes és értékes prezentációkat otthonunk biztonságában. Ezúton biztatnék minden kollégát, hogy csatlakozzon eme különleges kongresszus résztvevői közé, látogassa meg a https://dentalworld.hu/dental-world-digital-2020/ oldalt.

Dr. Gombos Ádám