Ez a módszer a terjedelmes standard fúrási protokollhoz képest egy szabadabb implantátum behelyezési technológiát alkalmaz, a kezelés közbeni változásokról nagy pontosságú képek készülnek, melynek segítségével a fúrófej, valamint a páciens helyzete könnyen meghatározható a műtét teljes időtartama alatt. Ez a fogorvosokat precíz és részletes visszajelzésekkel látja el a fúrási folyamatról, a behelyezés teljes kontrollja mellett.

A rendszer egy egész navigációs platformot tartalmaz, mellyel az implantálás minden pre- és intraoperatív lépése nyomon követhető. Ezenkívül a rendszer az összes eddigi, más képalkotó berendezésekkel készített vizsgálati adatot fel tudja használni, a hozzáadott segédprogram segítségével, így a beavatkozás teljes körű megtervezése is könnyebbé válik.

Ez a program az összes nagyobb implantátum rendszert tartalmazza és felismeri, lehetővé téve egy pontos és részletes implantálási terv elkészítését. A legfontosabb tulajdonság viszont az, hogy a program nem csak 2 dimenziós vázlatokkal dolgozik, hanem ezek valós, 3 dimenziós műtéti tervrajzok.

Az implantológiai műtét utolsó lépésében ezáltal az implantátum tökéletesen pontos behelyezésére nyílik lehetőség. A fúrási pozíció nyomvonala folyamatosan megfigyelhető a berendezés kijelzőjén, lehetségessé válik a teljes beavatkozás monitorozása.

A módszerrel a nehezen belátható alveoláris területek implantálása is könnyedebbé és biztonságosabbá válik. A pontos navigáció csökkenti a gingivális trauma lehetőségét, a postoperatív felépülés is sokkal rövidebb időt vehet igénybe. Ez az új módszer egy kényelmesebb és esztétikusabb eredmény eléréséhez is megfelelő eszköz lehet.