Sokan várjuk a megfelelő gyógyszereket és vakcinát, de ezek bevezetése még nem érkezett el.
Tehetünk-e addig is valamit az egészségünk megőrzéséért?
A válasz természetesen az, hogy igen tehetünk. Már márciusban elkezdtek azon töprengeni a kutatók, hogy miképpen lehet meggátolni a vírus terjedését a szervezetben.

Tudjuk, hogy legkönnyebben az orr nyálkahártyáján kerül be a szervezetbe. Kézenfekvő, hogy itt kellene megfognunk az egész folyamatot, azaz a legelején az inokuláció pillanatában.

Az utóbbi hónapok kutatási eredményei azt támasztják alá, hogy egyszerű házilagos módszerekkel is nagyon sokat tehetünk azért, hogy könnyebben átvészeljük a fertőzést. Kimutatták, hogy a töményebb sóoldatos orröblítés akár 30 %-kal lecsökkenti a tünetek súlyosságát, a betegség lefolyásának idejét.

Természetesen – mivel ez egy egyszerű eljárás – megelőzésképpen is használhatjuk.

Miért is ne tennénk, hisz nem tudjuk, mikor fertőződünk. Minden nap, amikor másokkal találkozunk úgy tekinthetjük, hogy akár el is kaphattuk a Covid-ot.

Miért ne legyünk proaktívak?

Az orröblítéshez napi kétszeri gargalizálást társítva (pl. Corsodyllal, Curasepttell vagy Listerin Cool Mintel) már nagyon sokat tettünk azért, hogy a vírus könnyen talajt veszítsen már az orrunkban, garatunkban. Természetesen a sósvizes inhalálás az alsó légutakra is előnyös hatással lehet. Ha ezeket kiegészítjük napi 4000 nemzetközi egység D vitamin szedésével, akkor rendkívül sokat tettünk a sikerért.

Természetesen a fogorvosok megvédhetik magukat munka közben is, hiszen a megfelelő protokoll (a páciensek öblítése, kézfertőtlenítés utáni belépése a rendelőbe, felületek fertőtlenítése, szellőztetés stb.) nagyban csökkenti a fertőzés veszélyét. Ugyancsak nagyon hatásos, ha a képződött aeroszolt azon nyomban elszívjuk egy alkalmas elszívó berendezéssel a légtérből így, az nem is tud tovább lebegni és fertőzni.

Azt látjuk, hogy a legtöbb fertőzés a privát kontaktusokban keletkezik, hiszen megbízunk a barátainkban, ismerőseinkbe, noha a bizalom nem járványügyi kategória… Mi tovább mentünk a privát életünkben, mert hétvégére a saját aeroszol elszívóinkat hazavisszük, és amennyiben Ismerősöket hívunk vendégségbe, azt úgy tesszük, hogy az elszívót ott üzemeltetjük, ahol a barátainkkal tartózkodunk. A készülék így folyamatosan eltávolítja a légtérből a képződött aeroszolt és megvéd mindannyiunkat.

 

Mondhatnánk, hogy jelszavunk a következő:  „Aktívan a Covid ellen”

Üdvözlettel: Dr. Volom András
A Dr. Volom Fogászati Oktató Központ vezetője

A termékről bővebb információt itt talál: https://volomshop.com/