A csokoládé kakaóból készül, amely nagymennyiségben tartalmaz erős hatású polifenolokat, flavonoidokat és antibakteriális tulajdonságokkal is rendelkezik.

A kutatók kihangsúlyozták, hogy ezek az előnyök csakis az étcsokoládéra vonatkoznak, a tejcsokoládéra nem, a magas természetes kakaó koncentráció pedig növeli az előnyös tulajdonságok mértékét.

A csokoládé előnyei:

Fogszuvasodás ellenes hatás
• antibakteriális tulajdonságai miatt szignifikánsan csökkenti a plakk és a benne lévő baktériumok számát

Jobb cardiovascularis egészségi állapot
• a polifenoloknak köszönhetően stabilabb vérnyomás és zsírsavszintek

Diabetes kisebb kockázata
• egyes vizsgálatok szerint felére csökkenthető a diabetes kialakulásának kockázata 40 g étcsokoládé napi elfogyasztásával

Kisebb testzsír-százalék
• az antioxidánsok csökkentik a gyulladást és csökkentik a stressz-hormonok termelését, amelyek egyébként súlynövekedést idéznének elő

Jó közérzet
• a kakaó stimulálja a feniletilamin termelését