Már több, mint egy hónap telt el a teljes fogászati szektort érintő sokkesemény óta, amikor a rendelők tevékenységét rendeletileg sürgősségi tevékenységre korlátozták. Rendelők százai találták magukat hirtelen olyan helyzetben, amiben nem áll rendelkezésükre a megfelelő védőfelszerelés a fertőzésveszély ellen, még kevésbé a járvány gazdasági hatásaival szemben.
Amikor március 19-én elindítottuk ingyenes, napi webinar-sorozatunkat, az volt a célunk, hogy ha zárt overallt és vírusszűrős maszkot nem is tudunk biztosítani, elkezdjük közös erővel megszőni az üzleti tudatosság védőhálóját, mely segít a felszínen tartani a fogászatokat.

Meglepő és megindító volt látni, hogy az előadásaink már néhány alkalom után kitermeltek egy aktív és együttműködő, egymást segíteni akaró közösséget, melyben talán hosszú távon is gyümölcsöző ismeretségek is köttettek. Ennek az ezerszínű közegnek a tagjai egyetlen dologban biztosan egyetértettek: a kényszerleállás egy lehetőség, amivel csak akkor tudunk élni, ha a felszabadult időnket tudatos tervezésre és cselekvésre használjuk fel.

Természetesen alkalmanként 45 perc alatt igen nehéz minden igényt kielégítően körbejárni egy-egy témát a fogászati marketing, a pénzügyi tudatosság, a humánmenedzsment, a hatósági megfelelés vagy a páciensélmény optimalizálás tárgykörében, így az előadásokon kívül is folyamatosan érkeztek hozzánk a további kérdések, ezek pedig kijelölték az utat, amerre a megkezdett tevékenységünket folytatnunk kell.

A Dental Menedzser fogászati Üzleti Klub megalakult, és április 27-től új formát ölt: rendelők egy limitált köre számára 12 hetes intenzív, részletes, gyakorlatorientált felkészülő programot indítunk a webinar előadások során már nagyobb perspektívából körüljárt témákban. A programba bevonjuk a rendelőben dolgozó összes munkatársat is, együttműködésre, együttgondolkodásra és tényleges, gyakorlati előrelépésre ösztönözve a teljes csapatot. Mindezt segédletek, protokollok és kommunikációs scriptek, pénzügyi kalkulátorok és egyéb írott anyagok gyűjteményével egészítjük ki.

A sokkból már felocsúdtunk. Megijedtünk, féltünk, számolgattunk, terveztünk, majd újrakalkuláltunk és újraterveztünk. Jövő héttől pedig elindulunk egy új úton, melynek a végén egy szervezett, tudatosan kommunikáló, tervezetten és jogszerűen működő rendelő fogja újra kinyitni az ajtóját a páciensei előtt.

A programba az alábbi linken lehet jelentkezni:

Kezeld a válságot és alapozd meg a jövőt

Máté Zoltán

Ossza meg véleményét!

A DENTAL.HU a fogászati szakma portálja.

Az Ön véleménye, hozzászólása, aktivitása legalább olyan fontos, mint a cikk, amit elolvasott. Ossza meg a cikket ismerőseivel vagy szóljon hozzá, mondja el véleményét a Facebook oldalunkon.