Alapos és kitartó érvelésünk ellenére a német partner, az alacsony előfizetési hajlandóságra hivatkozva, a 2010/4-es számtól már csak írásban volt hajlandó mellékelni a fordítást, és a 2011/1-estől már azt sem. Nagyon sajnálnánk, ha ez a remek továbbképző eszköz, amely akkreditált pontszerző Németországban, hat év után megszűnne nálunk. Ezért cégünk átvállalta a fordítás-, a nyomtatás- és a postaköltségeket, cserébe az Európában 198 euró áron forgalmazott médium nálunk 126 euróba kerül, ez is elszámolható költségként. A szakmai színvonal nem változik, a fordítást továbbra is egyetemi oktatók végzik.Reméljük, hogy az eddigi előfizetők megmaradnak, és sok olyan érdeklődő fiatal kolléga fog csatlakozni a megrendelők táborához, akik nyitottak a szakma újdonságai iránt. Ha pedig valaki szeretné idegen nyelven gyakorolni a kommunikációt, hát keresve sem találhat jobb eszközt, hála az anyanyelvi szpíkereknek. A továbbiakban tehát nem a német fél a megrendelők partnere, hanem a mi csapatunk, s igyekszünk valamilyen meglepetéssel is hozzájárulni az előfizetők kedvének a fokozásához.

A kapcsolattartás a szokott csatornákon, ill. az IWIW-en a Dental Video Magazin Klubban lehetséges, de a Facebook oldalunk is hamarosan indul. Ezzel azt akarjuk elérni, hogy kialakuljon egy vidám, innovatív szakmai fórum, ahová szakmai és egyéb kérdésekben is segítségért lehet fordulni. Közöljük a 2010. év számainak a tartalomjegyzékét, hogy az új érdeklődők is informálódhassanak a DVJ korábbi szakmai tartalmáról.

2010/1
1. Dr. Erwin MARGGAF: II. osztályú palatinális furkáció kezelése.
2. ZA Thilo DAMASKOS, ZÄ Weibke DAMASKOS: Az 55-ös fog pulpotómiája és acélkorona, az 52-es fog pulpektómiája és Frasaco-korona.
3. Prof dr. Joacgim KLIMEK: StuDent oktatófilm a fogorvostudomány művelői részére: A nyál szerepe a szájüreg egészsége szempontjából.
4. Dr. Jürgen LANGENHAHN, ZTM Uwe BUßMEIER: Az intraorális protrúziós sínek (IPS) az obstrukciós alvási apnoé-szindróma kezelésében: a sínek kiválasztása és elkészítése.

2010/2
1. Dr. Hienz: „Navigációs eljárással végzett implantáció kötőszövet átültetéssel“.
2. Dr. Iglhaut: A bal felső első és második kisőrlő fogak területének felszabadítása.
3. Wolfgang Kohlbach: Sokoldalú előzetes kezelésen átesett páciens fogpótlásának fogtechnikai elkészítése.
3a. Tartalom: Wolfgang Kohlbach: Implantátum megtámasztású fogpótlás készítése, többszörösen előkezelt páciensnek.
3b. Felhasznált anyagok jegyzéke. 4. Dr. Weigl: Implantációs protetikai munkafázisok II. rész.

2010/3
1. Dr. Grunder: „Egyidejűleg végzett csontfelépítő műtét (Irányított csontszövet-regeneráció) és frontfog implantáció”
2. Dr. Diemer: A jobb felső első nagyőrlőn végzett endodontiai kezelés.
3. Dr. Salvi: Lebenyes nyálkahártyaműtét módosított papillamegtartó technikával.

2010/4
1. Dr. Grunder: „Csontfelépítés a frontfogak területén, a későbbi implantáció elősegítésére“.
2. Prof. dr. Mengel: Agresszív parodontitiszes páciens interdiszciplinális kezelése.
3. Dr. Weigl: Implantációs protetikai munkafázisok III. rész.

Dr. Hegedűs Károly
Ibland Kft.
1088 Bp., Puskin u. 24.
+36 30 971 77 72
+36 1 266 49 94
Fax:+36 1 235 02 35
Mailto:dvm@ibland.hu