2015. június 20.

A Dental Regatta idén már másodszor kerül megrendezésre hagyományteremtő céllal. A rendezvény névadó szponzora az Alpha-Bio Tec, támogatásukkal és segítségükkel a program nyitott, így családi rendezvényként is hirdetjük.

Erdélyi Attila, mint a rendezvény főszponzora, az alábbiakban foglalja össze az idei évi amatőr verseny főbb célkitűzéseit:

„Óriási élmény volt a tavalyi, az első Dental Regattán részt venni, hiszen fantasztikus időben, egy izgalmas versenyen tudtunk vitorlázni. Idén terveink szerint több hajót is indítunk, hogy minél többen részesei lehessenek ennek a csodálatos élménynek. Az összejövetel elsődleges célja, hogy mindannyian jól érezzük magunkat, ezt segíti maga a verseny és a parti rendezvények is.”

Akik eddig neveztek a 2015-ös rendezvényünkre: Alpha Implant Kft. (7 hajó) Gróf Dental Kft. Rose Sailing Team Flexi Medical Hungary Kft. Budapest Klinikken Dental Press Dr. Volom Dental Interdental Stúdió (2 hajó) Ducza Labor Egressy Dental El-Dent Emotion Implant Herbodent Kft. Keramia Dental Pelto sailing team Pest Dentál Újbuda Fogászat De’Longhi Fadent Kútvölgyi Prémium Dental

Ne maradjon ki Ön sem!

A Dental Regattát már tavaly is a Pharma Kupa Doktor Regattával egy időben tartottuk, ezt a sikeresnek mondható együttműködést most is folytatjuk, így programunk a Pharma Kupa – Dental Regatta közös rendezvénye is lesz.

Dr. Korchmáros Tamás, a tavalyi verseny egyik győztese, az alábbiakat fűzi az idei versenyhez: „A vitorlázás azon sportok közé tartozik, amely komoly felkészültségi szint nélkül is örömet tud okozni, az amatőröktől a profi versenyzőkig egyaránt. Támogatok minden olyan eseményt, ahol a szakmában dolgozók a mindennapi stresszt szabadidős program keretében vezetik le.”

A Dental Regatta célja, hogy azok a fogászatban dolgozó szakemberek, akik év közben nem találkoznak, esetleg nem is ismerik egymást, itt, egy igazán kellemes környezetben, egy közös versenyen, közelebb kerüljenek egymáshoz, és új baráti, akár üzleti kapcsolatokat is kialakíthatnak.

Ugyanakkor a verseny egy játék, amiben kihasználjuk, hogy a résztvevők mindegyike versenyez, szeretne nyerni, az élen végezni.

Jelentkezem a versenyre

A versenyt nem profiknak, hanem a fogászati szakmában tevékenykedő, de a vitorlázást már gyakorló vagy ahhoz kedvet érző kollégák, munkatársak számára tartjuk.

Rendezvényünk másik igen fontos célja, hogy a nehéz helyzetben lévő gyermekeket kimozdítsa megszokott környezetükből.  Idén a Down-szindrómás gyermekek, családjaikkal együtt részt vehetnek egy olyan programon, ami – reményeink szerint – különleges és felejthetetlen élményt nyújt majd számukra.

litkey

A verseny megszervezésére, lebonyolítására idén is Litkey Farkast (tizenegyszeres Kékszalag-győztes, Soling-világbajnok), a Litkey Sailing Team csapatvezetőjét kértük fel, aki a következőket mondta e felkérés kapcsán: „Nagy örömmel vállaltam ezt a szép feladatot újra. A tavalyi év sikeres versenye után idén is az egyik legfontosabb megmérettetés lesz Balaton­kenesén ez a rendezvény. Külön szeretnék köszönetet mondani dr. Kollár Lajos professzor úrnak, aki 2015-ben is elvállata – mint a Magyar Vitorlás Szövetség elnöke –, hogy fővédnöke lesz az egészségügy e kiemelkedő szabadidős programjának. A dolog érdekessége, hogy Kollár professzor címvédőként indulhat ebben az évben a versenyen.”

A tavalyi Dental Regatta győztese Erdős Bálint, az alábbiakkal hívja fel a verseny iránt érdeklődők figyelmét:

„Nagy várakozással tekintek a II. Dental Regattára. Tavaly kiváló volt a szervezés, az időjárás pedig kegyeibe fogadott minket. Hét ágra sütött a nap, és még pont kellemes, de erős forgolódó szél fújt végig. Hajós szlenggel élve, „kereskedelmi” volt az időjárás.

A tavalyi Dental Regattán (nem az egész rendezvényen) 13 hajó indult, ami szerintem első alkalomra nem kevés, de remélem, az idén majd többen indulnak! Jó lenne, ha még többen részt vennének! Tudom, hogy nagyon sokan vitorláznak a szakmából, sokakat személyesen is ismerek, de sajnos tavaly nem jöttek el.

Ezzel a programmal, mindenki csak nyer. Akik esetleg nem vitorláztak eddig, azoknak is lehetősége lesz profi kapitánnyal  hajót bérelni. Az indulókat hajóhossz szerint kategóriákba osztják, így nemcsak abszolút, hanem kategóriánkénti díjazás is van, így szinte mindenki érem-esélyes lehet.

Arra, hogy a második Dental Regatta is jól fog sikerülni, és idén is jól érezzük majd magunkat, garancia:
· Litkey Farkas, pont olyan jó és rutinos versenyrendező, mint amilyen sikeres vitorlás versenyző;
· Alpha-Bio, mint szponzor, akinek támogatása nélkül ez a rendezvény nem jöhetett volna létre, köszönet érte!
· A helyszín, a Kenese Marina Port Kikötő, ami az északi part egyik legszínvonalasabb kikötője…
· és hát nem utolsó sorban a Balaton…

Gyertek, találkozzunk június 20-án, töltsünk el egy kellemes napot, versenyezzünk, és utána bulizzunk egy jót! Mi küzdelem nélkül nem, de boldogan átadjuk a vándorkupát, ha valaki gyorsabb lesz nálunk!”

Egy igazi verseny elsődleges célja többnyire a sikeres részvétel. Értékes nyereményekkel készülünk az idén is, a fődíj a Bartha Lajos ékszerész által tervezett, egyedi vándorkupa lesz.

Nem titkolt célja továbbá az eseménynek, hogy minél több emberrel, korosztállyal megkedveltessük ezt a szórakozási, sportolási lehetőséget, és a jövőben egyre több hasonló szabadidős programot szervezzünk!

Jó szelet!

Jelentkezem a versenyre