Igazi fogmosás-forradalmat ígér az az új high-tech fogkefe, melynek készítői szerint használatával mindössze 6 másodperc kell a tökéletes fogmosáshoz.

Az egyre népszerűbb 3D-nyomtatás technológiájával készítik azt a fogkefét, ami egyrészt nem is fogkefe alakú, másrészt sokkal hatékonyabbnak tűnik a manapság használt eredetijénél. A Blizzident találmánya már nem csak koncepció, elkészült termékként meg is lehet vásárolni.

A 6 másodperces fogkefe egyszerre tisztítja meg az összes fogat, azért képes ilyen gyors munkára. A boltok polcán csak azért nem fog soha feltűnni, mert lényegi eleme, hogy egyedi gyártásban készül. Amegrendelőnek be kell küldenie fogsora (szája) 3D-ben szkennelt lenyomatát – ez a technológia viszonylag régi, Magyarországon is elérhető –, majd a Blizzident 3D-nyomtatással legyártja a pontosan a fogsorra illő egyedi tisztítóeszközt.

A fogkefe teljesen körbeveszi a fogakat, a nagyjából 400 sörte mindegyike pontosan 45 fogos szögben éri a hozzárendelt fogat. A fogmosáshoz csak erre a speciális fogkefére kell párszor ráharapni, ahogy ez a videón is látható. A Blizzident azt ígéri: 6 másodpercnyi harapdálás után teljesen tiszták lesznek fogaink.