JoAnn R. Gurenlian esettanulmányában azt vizsgálja, hogy egy új fogászati termék, a Philips Soni-care AirFloss Pro hogyan segített egy olyan páciens fogínygyulladását megszüntetni, aki a fogak közötti szűk rés következtében képtelen volt hagyományos, húros fogselymet használni.

A kutatás fókuszában egy 40 éves páciens áll, aki ugyan fogszuvasodással nem küzd, de fogínygyulladása van, amelynek következtében ínye tapintáskor vérzik. A férfi otthoni fogápolási rutinja napi két fogmosásból áll, illetve fogselymet is használ. Korábban már ajánlotta számára fogorvos, hogy tisztítsa a fogközöket, de a húros fogselyem nem igazán vált be számára.

A jó egészségi állapotnak örvendő páciens egy új eszközt kapott az interdentális biofilm eltávolítására, ez volt a Philips Sonicare Air-Floss Pro. A hagyományos fogselymet helyettesítő eszközt három héten keresztül használta a páciens, hogy a szakember lássa, csökkent-e az ínygyulladás mértéke.

Az eszközt naponta egyszer, a megszokott fogápolási rutin kiegészítéseként használta a páciens. Elmondta, hogy több napig tartott, amíg megtanulta használni az eszközt, viszont amikor végre ráérzett a helyes technikára, már úgy vélte, hogy használata jóval egyszerűbb, mint a fogselyemé.

A vizsgálat során egészséges fog-ínysejteket érzékelt a szakember, és érintés során nem került sor vérzésre sem, ami az előző vizsgálathoz képest jelentős pozitív változást jelentett. Maga a páciens is elégedett volt az új eszközzel, és örült, hogy talált egy alternatívát a fogápolásra, ami kedvezőbb, mint a hagyományos fogselyem.

Forrás: Medipress.hu