Az Amerikai Kozmetikai Fogászati Akadémia legújabb kutatása szerint az amerikai felnőttek közel fele gondolja úgy, hogy a mosoly az a tulajdonság, amire egy másik emberrel való első találkozásunk után a leginkább emlékszünk.

Az első benyomás egyértelműen lényeges az életünk fontos pillanataiban, és a mosoly az énünk olyan kifejezése, amivel megmutathatjuk a velünk találkozó többi embernek, kik vagyunk. Az egészséges mosoly magabiztosságot sugall, ezért ha olyan a mosolyunk, amire büszkék lehetünk, az nagymértékben hozzájárulhat a pozitív önképünkhöz.

A fogászati rendelést felkereső páciensek közül sok százan szenvednek önbizalomhiányban fogaik tökéletlensége miatt, például a két metszőfoguk közötti rés, vagy fogaik elszíneződése miatt. Az egészség nem áll meg pusztán a megfelelő higiéniánál; meg is kell tanulnunk szeretni önmagunkat, és a gyakorlat azt bizonyítja, hogy az emberek életét gyökeresen megváltoztathatja az, ha szebbé válik a mosolya.

Miután egy páciens mosoly problémáját valamilyen kozmetikai fogászati beavatkozással megszüntetik, azonnali javulás tapasztalható a viselkedésében, az életminőségében és általános boldogságérzésében. Néha az is előfordul, hogy a változás következtében meg merik tenni a szükséges előrelépést a karrierjükben, jó érzés tölti el őket, amikor tükörbe néznek, vagy akár rátalálnak életük párjára, és megházasodnak.

Ami azonban a legfontosabb, a kozmetikai fogászatnak köszönhetően a páciensek egyszerűen többet kezdenek mosolyogni. Ha valaki rosszul érzi magát a mosolya miatt, nem akar mosolyogni, így azt mutatja a világnak (és egyben önmagának is), hogy boldogtalan. Senkinek sem kell így éreznie, különösen akkor, amikor ilyen sok lehetőség áll rendelkezésünkre a helyzet megváltoztatására.

Manapság számtalan kozmetikai fogászati eljárás közül választhatunk, amivel javíthatunk a mosolyunkon különböző árkategóriákban. A fogak színének javítására fogorvosunk házi kezelést is javasolhat, vagy a fogászaton is alávethetjük magunkat professzionális fogfehérítésnek. A fogorvosnál a lekopott fogszéleket és más, formával kapcsolatos problémákat is orvosolni lehet. Porcelánborítással, koronával, fogszabályozással és egyéb eljárásokkal pedig teljesen át lehet alakítani a mosolyunkat.

Soha nem késő, hogy elérjük azt a mosolyt, amiről álmodunk, és mindenki megérdemli, hogy megmutathassa a világnak, milyen fantasztikus személyiség valójában.

Forrás: medipress.hu