Az alábbi fogorvosi praxis fontolóra veszi az aláírási bónusz felajánlását, mivel nincs jelentkező a betöltendő fogászati asszisztens pozícióra. Rendelővezetőként sokszor vagyunk bizonytalanok vagy van kérdésünk az alkalmazottakat is érintő ügyekben, most a Bent Ericksen & Associates HR-szakértői segítenek ebben.

KÉRDÉS: Rendelőnk szeretne új fogorvosi asszisztenst felvenni. Kihirdettük az állást, de még nem érkezett jelentkező. Úgy tűnik, hogy jelenleg nincs elé fogászati asszisztens a piacon. Aláírási bónusz felajánlásán gondolkodunk. Soha nem ajánlottunk ilyet, és nem tudjuk, hogy ez segíthet-e a jelentkezők érdeklődésének felkeltésére. Mi a véleménye? Ha mégis kínálunk egyet, az hatással lesz arra, hogy az új alkalmazott mennyi ideig fog nálunk dolgozni?

VÁLASZ: Ezt a kérdést egyre több munkáltató teszi fel számunkra, amiből arra gondolok, hogy ez a jelenlegi körülmények miatt egyre inkább gyakori. Bár nem tudom, hogy ez biztosan segít-e új alkalmazottat találni, de ajánlom, hogy vegyék fontolóra!

Általában az aláírási bónusz egyszeri esemény, amely közvetlenül az új alkalmazott felvételekor történik. Ez nem azt jelenti, hogy valaki nem kaphat bónuszt bizonyos hosszúságú munkaviszony után, de ezt kevésbé csábítónak tekinthetik a pályázók.

Ahhoz, hogy vonzó legyen az ajánlat, a bónusznak tisztességes összegnek kell lennie; 5000–15 000 dollár a meglehetősen tipikus. Az aláírási bónuszokat általában a legkiválóbb alkalmazottak számára tartják fenn, ezért is ilyen jelentősek a kínált összegek. Emellett az éves bruttó fizetés 5% -át vagy 10% -át is felhasználhatja bónuszként. Így valaki, aki 80 000 dolláros fizetéssel rendelkezik egy évben, 4000 dolláros bónuszt kap.

Az aláírási bónuszt mindenképp tüntesse fel a hirdetésben. Ha valakit felvesz, akkor az aláírási bónusz szerepeljen az ajánlati levélben vagy a munkáltatói szerződésben. Világossá kell tennie, hogy ez egyszeri esemény, és tisztázza, hogy hogyan fogják ezt kifizetni, például egyszerre vagy egy bizonyos munkaviszony után. Sok szerencsét!

Forrás: Dentistryiq.com