Kitüntető díjjal ismerte el munkatársai koronavírus-vészhelyzet alatti áldozatvállalását a MindentMent Fogorvosi Rendelő. Az ezüst díjat ünnepélyes keretek között Győrfi Pál és Aranyi Rita igazgató adták át június 27-én Budapesten.

 A korlátozás végtelennek tűnő ötven napja alatt több száz szenvedő páciensnek segítettek a MindentMent munkatársai. Az, hogy mindez megvalósulhatott, hogy nem kellett bezárni, hogy folyamatosan üzemelni és segíteni tudott a rendelő, a munkatársak áldozatvállalásának és szolidaritásának köszönhető. Azoknak, akik vállalhatták, hogy közvetlenül részt vesznek az ellátásban, és azoknak, akik kényszerű otthonmaradásukkal hoztak áldozatokat.

„Emlékszem a bizonytalanságra, amit a koronavírus-vészhelyzet hírére éreztünk, majd a döbbenetre és a tanácstalanságra, amikor kihirdették a korlátozásokat. Senki nem tudott semmi biztosat, és mint sokan, mi is súlyos dilemmába kerültünk: bezárjunk, vagy próbáljunk tovább működni. De ha bezárunk, a betegekkel mi lesz? Volt jó néhány álmatlan éjszakánk” – idézi fel a történteket Aranyi Rita

A MindentMent Fogászati rendelők csapata

Majd egyre több információ látott napvilágot, melyek alapján egyértelművé vált, hogy képesek biztosítani a szükséges feltételeket. Ezért a kollégákkal egyetértésben úgy döntöttek, hogy biztosítják a sürgősségi ellátást. „Miután az ellátás minden szükséges feltételét meg tudtuk teremteni, úgy éreztük, kötelességünk segíteni” – mondta Aranyi Rita.

A díj alapítói úgy érezték, hogy ilyen tettek mellett nem szabad elmenni szó nélkül, nem szabad természetesnek venni. Ez a szemükben hőstett, ezt szerették volna megköszönni és megbecsülésüket kifejezni ezzel a gesztussal.

MindentMent díj

A jó hangulatú, családias eseményen a kitűntető díj mellett a munkatársak átvehettek egy, a páciensek e-mailjeiből készült összeállítást, melyben a páciensek maguk köszönik meg, hogy segítettek rajtuk a korlátozások alatt. Egyikük ezt írja:

„Hálásan köszönöm a munkáját minden fogorvosnak, asszisztensnek, recepciósnak és az egész magyar egészségügynek, hogy a járvány okozta karantén alatt odaadóan, félelmet nem ismerve, továbbra is fogadták a segítségre szoruló pácienseket!”

Ők az igazi hősök. Köszönjük!

Kiemelt kép: Győrfi Pál és Aranyi Rita a MindentMent Fogászati rendelők igazgatója

Ossza meg véleményét!

A DENTAL.HU a fogászati szakma portálja.

Az Ön véleménye, hozzászólása, aktivitása legalább olyan fontos, mint a cikk, amit elolvasott. Ossza meg a cikket ismerőseivel vagy szóljon hozzá, mondja el véleményét a Facebook oldalunkon.