Professzor Tanger Yücel, a Török Fogászati Társaság (Turkish Dental Association-TDB) elnöke a feladat elfogadásakor felhívta a Gyűlésen résztvevők figyelmét, hogy az FDI Kongresszus sikeréért közös erőfeszítések megtétele szükséges. Ezenkívül elmondta, hogy a következő hetekben minden országgal külön-külön is felveszik a kapcsolatot, annak érdekében, hogy az adott országban lakó fogorvosok közül, minél többnek felkeltsék a figyelmét a Kongresszussal kapcsolatban.

“Növelnünk kell a hírverést a 2013-as Isztambuli FDI Konferenciával kapcsolatban”- tette hozzá.

Kongresszusi ebéd

A megelőző napon a TDA által szervezett ebéd közben amelyen a török konzul helyettes, Mustafa Ünal is részt vett- Professzor Yücel az FDI éves találkozójának szervezési jogát a következőképpen írta le: “Olyan, mintha megnyertük volna a fogászati olimpiát, a hozzáadódó értékekkel együtt.”

“Ez egy nagy nyilvánosságot kapó esemény, amely a Török Köztársaság államfőjének pártfogása alatt zajlik. Ideális lehetőségnek tartom arra, hogy a nagyközönség figyelmét felhívjuk a szájhigiéné fontosságára.”

“Reményeink szerint a 2013-as Éves Fogászati Világkongresszus pozitív hatással lesz az állam általános fogászati ellátással kapcsolatos döntéseire is”- zárta Professzor Yücel.

150 millió USD

A Kongresszus ezenkívül ideális helyszín Törökország fogászati felszerelés és anyaggyártó ágazatának bemutatására is, ami jelenleg körülbelül 150 millió dollárt ér. Ebbe ötvennél is több fogászati gyártó tartozik, valamint a piacon fellelhető, körülbelül 300 különböző cég által gyártott fogászati termék is.

A Török Egészségügyi Minisztérium adatai alapján, az ország fogászati ágazatának növekedése a 2009-es három százalékos értékről 2011-re 10% becsült értékre emelkedett.

A 2013-as Éves FDI Fogászati Világkongresszus a korszerű Isztambuli Kiállítóközpontban lesz megtartva jövőre, 2013 augusztus 28. és 31. között.