Több ezer embert tett ki veszélynek a fecskendők és tűk újbóli felhasználásával egy coloradói fogorvos. Sokan közülük gyaníthatóan HIV vagy hepatitis vírussal fertőződtek.
A Coloradói Közegészségügyi Hivatal 8800 levelet küldött ki Stephen Stein pácienseinek. A levélben arra kérik a betegeket, hogy mielőbb végeztessék el a megfelelő diagnosztikai teszteket. Az értesítéseket azután küldték ki, miután rájöttek, hogy Stein 1999 szeptemberétől egészen 2011 júniusáig két denveri klinikán is használt fecskendőkkel dolgozott.

Stein a saját szájsebészeti rendelőjében és az említett klinikákon alapvető orvosi előírást szegett meg a tűk és fecskendők újbóli felhasználásával. A hivatal a kipostázott levélben valószínű HIV, hepatitis B és C fertőzöttségre figyelmezteti a pácienseket. Stein betegnyilvántartása nem volt teljes, így elképzelhető, hogy a véltnél még több ember fertőződött meg.

A Coloradói Engedélyezési Hivatal adatai szerint Stein működési engedélyét korábban más ügy miatt már felfüggesztették. Akkori felfüggesztésének okát az ügy kivizsgálásának végéig nem hozzák nyilvánosságra.

Steint bűnügyi nyomozás során – az említett vádak tudomásra kerülését megelőzően – recepthamisítás gyanúja miatt már vizsgálták. Büntetést egyelőre nem szabtak ki.