Négyezer forint egy kicsit soknak tűnhet egyetlen tubus fogkrémért, de ha figyelembe vesszük, hogy a vakító fogsor akár egy jó állás megszerzésében is szerepet játszhat, máris hajlandók lehetünk megfizetni ezt az árat.

Az Unilever új fejlesztésű fogkrémje és széruma a gyártó állítása szerint mindössze három nap használat után a fogzománc nyolcvankét százalékát képes helyreállítani.

A Regenerate Enamel Science Advanced Toothpaste nevű fogkrém kalcium-szilikátot és nátrium-foszfátot tartalmaz, amelyek gyakorlatilag egy új fehér zománcréteget építenek fel a fog felületén. A vállalat a terméket szépségápolási termékei, például az öregedés elleni készítmények mellett fogja forgalmazni.

A fogkrém az ásványi anyagok új forrásaként befedi és beépül a fogak felületébe. A technika a fal újravakolásához hasonlóan működik: az anyag kitölti a szénsavas üdítők vagy cukros ételek által okozott mikroszkopikus lyukakat, és ezáltal erős, sima réteget hoz létre. A cég szerint ezzel helyreállítja a fogak eredeti fehérségét, ugyanakkor erősebbé is teszi a fogakat, ami azt jelenti, hogy kevésbé lesznek hajlamosak a fogszuvasodásra.

A fogkrém kifejlesztését vezető Unilever-szakértő, Fred Schafer így nyilatkozott a termék hatásmechanizmusáról:

„Az a probléma, hogy ha a fog külső védőrétege, a fogzománc elveszik, a szervezetünk nem tudja helyreállítani. Ez a termék a világon elsőként képes visszafordítani ennek az eróziónak a korai, láthatatlan stádiumait, és helyreállítani a fogzománcot pontosan ugyanazokkal az ásványi anyagokkal, amelyekből a fogzománc felépül.”

A termék kifejlesztésének tudományos hátteréről a Journal of Dentistry szaklapban számolnak be a kutatók.

Forrás: medipress.hu