Miután megvásároltuk a modern berendezést, honnan tudhatjuk, hogy valóban megéri az árát? A következő cikkben Dr. Eugene Antenucci, a New York-i Egyetem Fogorvostudományi Karának szakértője fejti ki a véleményét ezzel kapcsolatban.

A gyakorló fogorvosoknak nehéz döntésekkel kell szembenézniük a fejlett technika használatát illetően: 2014-ben a CAD/CAM, a lézerek, a digitális radiográfia, a 3D számítógépes cone beam radiográfiás képalkotás és számítógépes kezelés, valamint az oktatási, promóciós és diagnosztikai technológiák vezetik a listát.

A vásárlásra vonatkozó döntés önmagában is nehéz, mert a fogorvosnak egyensúlyt kell teremtenie a tapasztalt igények és előnyök; az erőteljes, célzott marketing illetve remélhetőleg egy magas szintű ROI (befektetés megtérülése) elemzés között.

Mi történik azonban, ha túl vagyunk a vásárláson?

Íme, néhány jó tanács, melyeket a más fogorvosokkal folytatott együttműködésem, és a Planmeca ProMax berendezés praxisomba való beillesztése alapján megtanultam.

1.  Fektessünk be a fogorvos és a személyzet képzésébe, hogy az egész team felhasználói szinten elsajátítsa a CBCT működését, ami a felvételkészítést, a képalkotó szoftver alapos ismeretét és a CBCT felvétel alapvető értelmezésének készségét foglalja magában. Ez lehetővé teszi, hogy a praxisban következetes módon készítsenek felvételeket, és az optimális eredmények érdekében gyorsan és pontosan tudják értelmezni a felvételeket.

2.  Dolgozzunk ki a praxis számára egy egyértelműen meghatározott protokollt arra, mikor készítsenek felvételeket. A CBCT-t nem arra tervezték, hogy felváltsa a 2 dimenziós panoráma felvételeket, hanem a CBCT-vizsgálat olyan adatokkal szolgál, amelyeket a 2 dimenziós felvételekből nem lehet kiolvasni. A praxis protokollal szabványosítani lehet a CBCT használatát, és ezzel maximalizálni lehet az előnyeit.

3.  Minden praxisnak alapvetően értenie kell azokat az eljárásokat, amelyekre az adott praxis fel fogja használni a CBCT készüléket. Minden praxisban más és más eljárásokat végezhetnek. E tudás birtokában a praxis elemezheti a korábbi igényeket, és ennek felhasználásával kidolgozhatja a ROI értékeket. Ha pontosan tudjuk, milyen típusú eljárásokat milyen gyakorisággal végzünk havonta, ezzel elkerülhető a találgatás a befektetés megtérülésének számításával és tervezésével kapcsolatban.

Egy példa, ami már figyelembe veszi, hogy egy 3D készülék egyszerű panorámaképet is tud készíteni: három panorámakép hetente 125 $ / kép áron (1625 $ / hó), havonta nyolc CBCT vizsgálat implantátumok esetén 375 $ / vizsgálat áron (3000 $ / hó), öt CBCT vizsgálat harmadik moláris vizsgálat esetén $ 200-ért darabját ($ 1000 / hó), és öt CBCT vizsgálat gyökérkezeléshez szintén 200 $-ért ($ 1000). Ez a nem túl gyakori használat tehát 6625 $ bevételt hozhat havonta, amelyre akár $ 4000 közvetlen nyereség is juthat.

(A cikk szerzője értelemszerűen az Egyesült Államokban elérhető összegekkel számolt, ettől a hazai értékek eltérhetnek. Egy dollár mai árfolyamon 223 Ft).