A fogászat az egészségügy egyik legdinamikusabban fejlődő területe, azonban a modern technológiák megfelelő színvonalú használatához elengedhetetlen, hogy a szakemberek, illetve a képzésben résztvevők tudása is naprakész legyen.

Az idei Dental World-ön hatodszorra rendezték meg a Győztesek Versenyét, ahol a fogtechnikus-tanulók és fogorvostan-hallgatók a szakma egésze előtt mérettethették össze képességüket és tudásukat.

Az oktatásban résztvevők felelőssége hatalmas. Megalapozott szakmai tudás, folyamatos továbbképzés, jó kommunikáció, digitális oktatási eszközök és modern pedagógiai felkészültség szükséges ahhoz, hogy az ismeretátadás eredményes lehessen.

A technológiai-anyagtani fejlődés az elmúlt időszakban nagyon felgyorsult, a trendek folyamatos átalakuláson mennek keresztül, de a szakmai alapelvek változása nem olyan léptékű, mint a technikai fejlődés.

Nagyon fontos szem előtt tartani, hogy bár ma már sokféle módon kivitelezhető egy fogpótlás – hagyományos vagy digitális technikákkal –, de a hipermodern berendezések csak a fogtechnikus szakmai megfelelő szakmai tudása mellett működhetnek hatékonyan, ahogy a hivatástudat és a szakmai alázat is elengedhetetlen a sikerhez.

A magyar fogorvosi és fogtechnikusi képzés színvonala nemzetközileg is elismert, a végzett fogorvosok számos európai országban dolgoznak kiemelkedő eredménnyel, a fogtechnikusok tudása pedig mindenhol megállja a helyét a világon. A fogászati turizmus – ahol Magyarország az egész világon az elsők között áll -mérhető eredményeinek ismeretében is sikeresnek nevezhető a magyar szakemberek munkája, így részesei annak a 80 milliárdos árbevételnek, amellyel a külföldi páciensek elismerik tevékenységüket.

A 15. Dental World-ön megtartott „Győztesek Versenye” Közép-Európa legrangosabb versenye a fogtechnikus-tanulók számára, ez egy meghívásos alapon működő szakmai megmérettetés, amely komoly szervezés eredményeként jöhet létre – emelte ki a programról szólva Makó János, a verseny szervezője.

A két napon át tartó, magas színvonalú megmérettetésen az évközben tartott szakmai versenyek legjobbjai vehettek részt. Külföldről is érkeztek diákok, így a versenyt valóban nemzetközinek nevezhetjük,  idén román és cseh tanulók jöttek el ezért Magyarországra.

Célunk a jövőre nézve, hogy a környező országok fogtechnikus tanulói még nagyobb létszámban kapcsolódjanak be e megmérettetésbe, ahol a tudás megszerzése mellett rangos elismerést és díjakat is nyerhetnek a résztvevők.

A versenyt 6 éve a GC Magyarország támogatja.

IMG_1728

12 versenyző és szervezők a szombati díjátadó gála után.

1. helyezett: Németh Dorina (középen), 2. helyezett: Albert Evelyn (balra), 3. helyezett: Varga Gréta (jobbra)

1. helyezett: Németh Dorina (középen), 2. helyezett: Albert Evelyn (balra), 3. helyezett: Varga Gréta (jobbra)

A Dental World keretén belül idén először szervezte meg dr. Czizmadia Katalin a fogorvostan-hallgatók országos versenyét.

A „Győztesek győztese” néven meghirdetett egy napos képzésen és versenyen 3 egyetem hallgatói, a korábbi évközi egyetemi versenyek legjobbjai vettek részt.

A téma az anatómiai rétegzési lehetőségek maximális esztétikai eredményeinek elérése a front-területen.

A programot dr. Gerlóczy Pál c. egyetemi docens, a zsűri elnöke nyitotta meg elméleti képzéssel, majd a tanulók a munkaasztalok mellett folytatták a versenyt.

A résztvevők szép munkákat készítettek, a 3 tagú zsűri értékelése alapján jól sikerült a fogorvostan-hallgatóknak először megszervezett „Győztesek győztese” versenye, melyet a Micerium cég támogatott.

9 versenyző és a zsüri, a szombati díjátadó gála után. 1. helyezett: Reichert Éva, 2. helyezett: Daubner Roland, 3. helyezett: Soós Dorottya

9 versenyző és a zsűri, a szombati díjátadó gála után. 1. helyezett: Reichert Éva, 2. helyezett: Daubner Roland, 3. helyezett: Soós Dorottya

 

 

 

 

 

Dental World 2015