A svájci EMS kidolgozta a GBT (Guided Biofilm Therapy) kezelési rendszert. A hagyományos módszerhez képest ez egy új megközelítése a szájhigiéniás kezeléseknek. Az új gépnek és a speciális pornak köszönhetően fájdalommentesen, homokfújással távolíthatjuk el a biofilmet és a fogkövet. Csak az érett fogkő eltávolításához kell ultrahangos fogkőeltávolító eszközt használni, amely a hagyományos módszerrel ellentétben mindössze néhány perc, és polírozásra sincsen szükség.

Mire szolgál a GBT?

 • A Prophylaxis kezelések professzionális dentálhigiéniás módja.
 • Ez a módszer minimálinvazív, így maximális kényelmet, biztonságot és hatékonyságot biztosít.
 • A biofilm célzott eltávolításával a baktériumok és az azon megtapadó fogkő tartós csökkentése érhető el.
 • Az eljárás sikeresen alkalmazható gyermekek profilaxisában is.

Az EMS gép előnyei:

 1. „No pain”, azaz fájdalommentes kezelés, ugyanis a Piezon fej visszajelzéseket ad a fogkő meglétéről, és ahol fogkövet érzékel, ott erősebb rezgésre kapcsol, ahol viszont sima fogzománcot érzékel, ott visszavesz az intenzitásból.
 2. Állítható a kezelés során használt víz hőmérséklete, ezzel csökkentve a hideg víz okozta érzékenységet.
 3. Az Airflow PLUS por, amely egy eritrit alapú por, biztonságosan és kényelmesen használható minden lágyszöveten, ideértve az ínyt, a nyálkahártyát, a nyelvet és a szájpadot is, ellentétben a hagyományos porokkal.
 4. A speciális pornak köszönhetően egyedülálló megoldást kínál a biofilm tisztítására a fogszabályozó készülékek körül.
 5. 100%-os hozzáférhetőséget biztosít a bracketek környékén, anélkül, hogy az íveket, a ragasztásokat vagy a gumikat el kellene távolítani.
 6. A PLUS porral történő homokfújás az egyetlen módszer az implantátumok rendszeres karbantartására, amely hatékonyan és biztonságosan távolítja el a biofilmet, miközben nem veszélyezteti az implantátumokat és a felépítményeket.
 7. Az Alpha Implant Oktatási Központ idén is több sikeres elméleti- és gyakorlati EMS továbbképzést tartott. A kurzusokat az Alpha-Bio Tec. hivatalos előadója, dr. Kemper Róbert tartotta.

Az Alpha Implant Kft. a fent említett EMS előadások mellett további kurzusokkal várja az érdeklődőket. Az idei kurzusokról bővebben a www.alphaimplant.hu/oktatas weblapon tájékozódhat.