„Az év fogászati rendelője” címet 2015-ben a fővárosi MindentMent rendelő  nyerte el. Igazgatójukat, Aranyi Ritát kérdeztük az azóta eltelt esztendőről: milyen évük volt?
– Egyre több páciens választja a MindentMent-et, sokan érkeznek hozzánk ajánlás útján, így nem kérdés, hogy folyamatosan fejlődnünk kell – egyre magasabb minőséget kell nyújtanunk, egyre modernebb rendelőkben úgy, hogy közben az áraink elérhetőek maradjanak. Úgy látjuk, hogy egyre nagyobb szerep jut az ellátásban a magánklinikáknak, nemcsak a fogászatban, hanem más gyógyítási területeken is. Ez nem csupán előny, hanem felelősség is.

– Hogyan hasznosította a tavalyi kategóriagyőzelmét?
– Az megerősített minket abban, hogy jó úton járunk. A magas minőség iránti elkötelezettségünk az ügyfélszolgálati és a szakmai területeken, meghozta az eredményeket. Fontosnak tartjuk, hogy legyenek ilyen és hasonló szakmai díjak, hogy a páciensek könnyebben tájékozódhassanak és kiválaszthassák a maguk számára legmegfelelőbb rendelőket, szolgáltatókat. A díjat természetesen kitettük a rendelőnkben és megjelenik a cég weboldalán, promócióiban is.

Aranyi Rita

– Mit tart az év legfontosabb szakmai újdonságának, trendjének?
– A fogorvostudomány az egyik leggyorsabban fejlődő ágazat az orvoslásban. Lépést tartani az új technológiákkal, az új irányzatokkal csak állandó továbbképzés mellett lehetséges. Ezek az irányzatok egyre inkább a kézzel készített dolgok helyettesítését tűzik ki célul, a háromdimenziós technikák kezdenek teret hódítani. Ezek most még nem olcsó technológiák, ezért bevezetésük a mindennapi gyakorlatba fokozatosan történik.

A folyamatosan tökéletesedő fogászati anyagok is fontosak, mindezek együttvéve jelentik az előrehaladást. A hozzánk érkező páciensek számára egyre elérhetőbbek ezek a kezelések, technológiák. A honlapunk segítséget nyújt mindazok számára, akik el szeretnék kezdeni a fogászati kezelést, a legegyszerűbbektől a legmodernebbekig.

A dentoalveolaris sebészet területén is sok új anyag (implantátumok, csontpótlók…), valamint újszerű sebészi technikák jelentek meg. A szaklapok és a szakmai fórumok segítségével ezeket nyomon követjük, munkák során bővítjük velük a betegellátási palettát. Jelenleg a csontpótlás területén alkalmazzuk a legfrissebb technikákat (titánmembrán, humán csontpótló), melyek tovább emelik a betegellátás minőségét. A fogszabályozásban a mini csavarrendszerek használata indult gyors fejlődésnek az utóbbi időben, ezeknek is profi szintű felhasználói vagyunk.

A diagnosztika területén is nagy előrelépések történtek. Ma minden implantációt CT felvétel alapján tervezünk meg. Ez korábban elképzelhetetlen volt, mert nem voltak ilyen korszerű gépek. Az ilyen a technológiai fejlesztéseket folyamatosan követjük és az elsők között alkalmazzuk.

– Versenytársai közül kit jelölne idén a díjra?
– Nehéz kérdés, bizonyára sok kiváló kolléga érdemes a díjra. Most mégis dr. Turi Józsefet jelölöm – szakmai felkészültsége, türelme és kedvessége miatt.

A II. Hungarian Dental Awards shortlist-je már elérhető. Szavazzon Ön is 2016 legjobbjaira, kattintson ide!

Szerző: R. A.

Dental World 2016

.