Egy svájci szájegészségügyi cég – nevezetesen a CURADEN – az antiszeptikus szájvizek, zselék és fogkrémek új generációját, a CURAPROX Perio Plus+ termékcsaládot dobta piacra, melynek termékei épp megfelelő mennyiségű klórhexidint tartalmaznak minden páciens számára. Hogy mi a titkos összetevő? A CITROX, egy keserű narancsokból kivont erős természetes antiszeptikum, mely a Perio Plus+ hatékonyságát növelve széles körű patogének ellen nyújt fokozott védelmet. Természetes úton megnövelt védelem és kellemes íz – a Perio Plus+ egyszerre segíti a fertőzések megelőzését és kínál maximális védelmet azoknak, akiknek kiegészítő szájápolásra van szükségük.

Parodontális terápia alatt álló, vagy implantológiai sebészeten átesett betegek számára a CURAPROX Perio Plus+ segít megszabadulni a szájüregi kórokozóktól és hozzájárul a plakkképződés hatékony megelőzéséhez. A Perio Plus+ szájvíz elérhető különböző klórhexidin koncentrációban egészen az bakteriosztatikus 0,05 százalékostól a baktériumölő 0,2 százalékosig az adekvát személyre szabott kezelés érdekében; míg a Perio Plus+ Support fogkrém kiegyenlítetten 0,09 százalékot tartalmaz. Az 0,5%-os klórhexidin gél tökéletes sebek, varratok helyi kezelésére, fertőzésekre, gyulladásokra, vagy akár implantológiai beavatkozás következtében fellépő komplikációkra is. Mindezeken felül a fogkrém, a gél és a regeneráló szájvíz hialuronsavat is tartalmaz ami segíti a szövetek megfelelő regenerációját.

Természetes fejlesztés

A CITROX szájüregi kórokozók terjedelmes skálája ellen védelmet nyújtó természetes antioxidáns és antibakteriális hatását bizonyítja az is, hogy segít megszüntetni a biofilm réteget és lassítja annak újraképződését. Mivel a CITROX megnöveli a Perio Plus+ általános antibakteriális hatását, a kezelések után kisebb dózisú klórhexidinre van szükség, ami minimális szintre csökkentheti a kellemetlen mellékhatásokat. A CITROX és egy másik természetes antiszeptikum, a polylysine egyedülálló kombinációja.

Forrás: dental-tribune.com