Egy friss kutatás a Dentistry Online által, feltárta a személyes interakciók iránti felhalmozott igényt. A fogászati szakemberek sokat sajnálkoztak a COVID-korlátozások miatt az elmúlt 1 évben, ami elvette tőlük a hálózatépítés és az “élő tanulás” lehetőségeit. A konferenciák és kiállítások ismét napirenden vannak! A szakemberek háromnegyede (76%) az év második felében ismét szívesen részt venne “valódi” találkozókon, különösen a regionális jellegű rendezvényeket részesítik előnyben.

A COVID-19 járvány miatt a webináriumok most már egyértelműen a gyakorlati tanulás központi részét képezik. A válaszadók négyötöde (82%) azt mondta, hogy az előttünk álló évben még nagyobb valószínűséggel vesz részt webináriumokon. Az internet nagymértékben pótolta a hiányosságokat, mind az oktatás, mind a kereskedelem terén. A válaszadók egyetértettek abban, hogy a webináriumok a vállalatokkal való kapcsolatteremtésnek is remek eszközei. Több mint fele (53%) állítja, hogy nagyobb valószínűséggel lépett kapcsolatba egy vállalattal, miután részt vett egy webináriumon.

A továbbképzési tanulás szinte teljes mértékben az internetre helyeződött át. A túlnyomó többség (85%) ma már a webet használja a továbbképzéshez, és a két legnagyobb szolgáltatóra, az Isopharmra (53%) és az FMC-re (47%) támaszkodik az Egyesült Királyságban.

Forrás: dentistry.co.uk

Szerk.kieg.: A 21. Dental World idén szeptember 17-18 között kerül megrendezésre.