Az Indonéz Orvosi Szövetség megerősítette, hogy az országban 24 egészségügyi szakember halt meg a COVID-19 miatt, akik közül hat fogorvos volt. Nem minden elhunyt dolgozott a betegség elleni küzdelemben a frontvonalban. A kormány COVID-19 akciócsoportja felszólította az egészségügyi minisztériumot, hogy az orvosoknak és a fogorvosoknak is javasolják a rendelőik bezárását, ezzel védve  meg őket a fertőzésektől. 

A Jakarta Post szerint Doni Monardo, a Nemzeti Katasztrófaelhárító Ügynökség (BNPB) vezetője elmondta, hogy az orvosok és az egészségügyi dolgozók körében növekszik a megerősített COVID-19 esetek száma. „Több mint 20 orvosunk halt meg [a COVID-19 miatt].  Többen fogorvosok és fül-orr gégészek voltak. ” – mondta Doni a képviselőház április 6-i virtuális ülésén. A fentieket kiegészítette még azzal is, hogy a BNPB felkérte az egészségügyi minisztériumot, utasítsa a fogorvosokat és a fül-orr gégészeket a rendelések megszüntetésére. “Ha rendelnek, akkor csak a súlyosan beteg embereket láthatnak el!”

Az Indonéz Fogorvosok Szövetsége (PDGI) nem javasolta az ország fogorvosainak, hogy szüntessék meg rendeléseiket vagy halasszák el azokat, ellentétben számos országgal, mint például Kína, Pakisztán, India, Kanada, Olaszország, Egyesült Államok és Magyarország. Ehelyett csak arra kérte a fogorvosokat – különösen a 60 év feletti embereket -, hogy csökkentsék munkaidejüket, illetve a nyilvánosságot, a lakosságot pedig arra, hogy a járvány kitörésekor ne látogassák meg a fogorvosukat, kivéve, ha sürgős ellátásra van szükségük.

Dr. Sri Hananto Seno, az PDGI elnöke megerősítette az újságnak, hogy a fogászati kezelések  miatt a fogorvosok és a dentalhigiénikusok különösen ki vannak téve a fertőzésnek. Hananto elmondta, hogy a legtöbb fogorvos figyelembe vette a tanácsokat, és a jakartai térségben a fogorvosoknak csak körülbelül 30% -a folytatta a kórházakban a kezeléseket.

Indonézia március 6-ig csak 450 SARS-CoV-2 tesztet végzett – szignifikánsan kevesebbet, mint más délkelet-ázsiai ország, és  csak lassan jelentették a betegség minden pozitív esetét. Ez a nemzetközi közösségeken belül  olyan gyanúkat eredményezett, hogy a népes szigetcsoport kormánya nem végez elegendő tesztet, és  ott a SARS-CoV-2 vírus ellenőrizetlenül terjed.

Április 16-ig 5136 megerősített COVID-19 eset volt Indonéziában, és a Johns Hopkins Egyetem adatai szerint 469 ember halt meg a betegségből.

Forrás: Dental Tribune 

Ossza meg véleményét!

A DENTAL.HU a fogászati szakma portálja.

Az Ön véleménye, hozzászólása, aktivitása legalább olyan fontos, mint a cikk, amit elolvasott. Ossza meg a cikket ismerőseivel vagy szóljon hozzá, mondja el véleményét a Facebook oldalunkon.