A Nobel Biocare cég széleskörű választékot biztosít a csont- és szövetszintű fogászati implantációban, minden indikációra, csonttípusra és műtéti protokollra kiterjedően, így minden felhasználó megtalálhatja a tapasztalati szintjéhez és a kiválasztott kezelési módszerhez legmegfelelőbbet.

Az implantátumok lefedik a teljes mérettartományt, beleérte a kis átmérőjű és a rövid implantátumokat is, valamint három különféle alátámasztási módszert. Mindegyik használata egyszerű, sokoldalú és biztonságos, mindemellett elősegítik a csont és lágyszövet minél nagyobb mértékű megőrzését is.

A Nobel Biocare fogászati implantációs osztályozás, amely egyebek mellett tartalmazza a NobelActive, NobelReplace, NobelSpeedy és a Brånemark System rendszereket, felépítése a következő:

Egy alapanyag

A Nobel Biocare több mint 20 éve a tiszta titánium vegyileg változatlan variánsaiból készíti a fogászati implantátumait. A fémet a kivételes erő és tartósság eléréséhez hidegen munkálják meg, valamint az összes implantátum felszínét a szabadalmaztatott TiUnite-tal vonják be, ezáltal növelve azok stabilitását és elősegítve a csontképződést.

Két fúrási protokoll

A Nobel Biocare két fúrási protokollt ajánl az implantátumaihoz: a párhuzamos vonalút és az elvékonyodót.

A párhuzamos vonalú a legsokoldalúbb fúrási protokoll, melyben általában kevesebb fúrási lépés is elegendő, valamint elősegíti az implantátum illeszkedését a csontban. Ezenkívül megfelelő előkészítő kezelés mellett növelheti az implantátum stabilitását a lágyabb csontokban is.

Elvékonyodó fogászati implantátumok esetén egy könnyen, lépésről lépésre használható fúrási protokollt javasol. Az ehhez használt sebészeti felszerelés logikusan és világosan strukturált, a fúrási mód minden indikáció mellett megegyezik.

Három kapcsolási mód

A Nobel Biocare a nagyobb protetikai rugalmasság érdekében három eltérő alátámasztási-kapcsolási módszert ajánl.

A belső kúp kapcsolás segítségével lehetőség van az implantátum és az alátámasztás helyreállítására is, valamint az egyes alátámasztások biztonságos egymásba illesztésére.

A belső három csatornás kapcsolás lényege az egyszerű használat. Ez a módszer színkódolt, tapintható visszajelzéssel rendelkezik, ideális a hátsó régiókhoz, valamint optimális stabilitást biztosít. Ezenkívül a három csatorna segítségével egyszerűbb az alátámasztások áthelyezése is.

A külső hatszögletű kapcsolás tervezésekor a sokoldalúság került előtérbe. Ez a módszer a csavarral rögzített szögletes alátámasztás esetén ideális és 6-12 fajta elhelyezést tesz lehetővé, az alátámasztástól függően. Ezenkívül, a korona széle és az implantátum első csavarmenetének kis távolsága előnyös a kritikusan vékony lágyszövet esetében is.