A szoft lézer szinte minden orvosi szakterületen hatékonyan alkalmazható és mára már szinte minden rendelő széria felszereltségének számít, hiszen alkalmazható sebészeti beavatkozások sebgyógyító, kiegészítő terápiájaként, ínytasakok kezelésére (APDT), sejtanyagcsere folyamatok felgyorsítására, gyulladáscsökkentésre, herpesz kezelésére, gyógyszermentes fájdalomcsillapításra, ízületi és allergiás panaszok lokális és általános kezelésére.
Fontos azonban szem előtt tartani, hogy a szoft lézer nem helyettesíti a hagyományos orvosi, fogászati, szájsebészeti kezeléseket vagy a gyógyszeres terápiát, hanem azokat igen sok esetben úgy egészíti ki, hogy a betegség sokkal gyorsabban, jóval kevesebb kellemetlen tünettel, kevesebb mellékhatással gyógyul.
Világszerte megfigyelhető tendencia, hogy a szoft lézereket nemcsak az orvosok, fogorvosok, hanem az asszisztensek, szájhigiénikusok, és az utóbbi időben már, nem az orvosi területen dolgozó, hétköznapi emberek is elkezdték alkalmazni a mára töltőtoll méretűvé fejlesztett szoft lézereket, különös tekintettel a már védőszemüveg nélkül használható SAFE LASER családot.

Mi a tanfolyam célja?

A tanfolyam célja bemutatni mind elméletében, mind gyakorlatában a szoft lézerek gyulladáscsökkentő hatását az evidenciává vált baktériumellenes APDT kezelések révén, használatát a sebészeti beavatkozások után felhasználható fájdalomcsillapítás és a sebgyógyulás serkentésére kiegészítő terápiaként, herpesz és afta kezelésére, ízületi és allergiás panaszok lokális és általános kezelésére, implantátumok becsontosodásának segítésére.
Megismerhetjük azt az óriási előrelépést, amit az új típusú, védőszemüveg nélkül használható SAFE lézerek alkalmazása jelent a rendelőkben, melyeknek nem csak a biztonságos használata, teljesítménye, hanem mérete és ára is jelentősen kedvező irányba nagyot változott az utóbbi időkben. A néhány évvel ezelőtt használatos 10-20 mW-os készüléket mára már felváltották a 150-500 mW-os korszerű berendezések, így új alapokra helyeződött a soft lézerek alkalmazása az egyre szélesebb körű asszisztensi, sőt betegek általi felhasználhatósága révén.
Számos oldalról megvilágítja a tanfolyam az eltelt hat évtized alatt összegzett tudományos, klinikai és gyakorlati bizonyítékokat, melyek oda vezettek, hogy a szoft lézer felhasználása  az orvostudomány evidenciái közé került. A világ öt földrészén 37 orvostudományi egyetem független vizsgálatai igazolják a szoft lézer  85% feletti hatékonyságát a jól körülhatárolt indikációs körökben és a megfelelő protokollok alkalmazása mellett. Svéd kutatócsoport bebizonyította, hogy a soft lézer hatékonysága pontosan azonos a diclofenak tartalmú gyógyszerek fájdalomcsillapító és gyulladáscsökkentő hatásával.

Kinek ajánljuk a tanfolyamot?

  • Általános fogorvosoknak parodontológiai alkalmazáshoz (ínyorvadás okozta tasakok kezeléshez), valamint  szájbetegségek – herpes, gingivitis, afta, stb. – gyógyításához
  • Implantológiára és szájsebészetre szakosodott orvosoknak post operatív kezeléshez és fájdalom csillapításra, valamint gyulladás csökkentésre
  • Fogászati szakasszisztenseknek a mindennapi sebkezeléshez, gyulladáscsökkentéshez, fájdalomcsillapításhoz. Az összes szájüregi műtéten átesett beteg napi utókezeléséhez fontos a lézer terápia
  • Dentálhigiénikusoknak az önálló munka részét képező tasakok APDT kezeléséhez
  • A különböző allergiák (légúti és bőr) tüneteinek kezelésére, mind lokálisan, mind szisztémásan
  • Reumatikus és ízületi fájdalmak enyhítésére mind háziorvosok, mind otthoni felhasználók számára
  • Cukorbetegek részére fekélyek kezeléséhez
  • Az állatorvosok számára mind kis és nagy állatok kezelésére
  • Alternatív gyógyászattal foglalkozóknak széles felhasználást kínál

Mit nyerhet a tanfolyammal?
Hogyan tudja felhasználni? Milyen új szolgáltatásokat tud nyújtani? Milyen készülékek kellenek? Hogyan fog megtérülni?

A lézer alapismeret tanfolyamra épített soft lézer kurzus kifejezetten a kis teljesítményű lézerek alkalmazására helyezi a hangsúlyt.
Előtérbe kerülnek a szakma és szakterület specifikus alkalmazási lehetőségek, protokollok, kezelési lehetőségek és módok. Fontos tisztában lenni vele, hogy milyen módon növelhető a kezelések hatékonysága, biztonságossága a soft lézerek segítségével, miért gyógyulnak a betegek gyorsabban és komplikációktól mentesebben az olyan rendelőkben, ahol szoft lézert hatékonyan alkalmazzák.
A másik fontos célja a képzésnek, hogy a tanfolyam elvégzésével olyan ismeretekhez jutnak a résztvevők, aminek birtokában már tudatosabban vásárolhatnak készüléket. Vagyis annak a profilnak leginkább megfelelő paraméterekkel rendelkező gépet vegyenek, ami nem csak a vitrinben fog állni, hanem naponta tudják használni és megtérül az ára. Akinek esetleg már van készüléke, annak pedig segítünk a leghatékonyabb használat kialakításában, és segítünk abban, hogy gyakorlottan és bátran megkezdhesse a lézeres munkákat. Sok szempontból világossá válik, hogyan lehetséges a lézereket gazdaságosan alkalmazni, hogyan térülnek meg számunkra.
A lézeres képzési program vezetője Dr. Gáspár Lajos, aki a Nemzetközi Fogászati Laser Világszövetség (WFLD) alapító, vezetőségi tagja, a Nemzetközi Szájüregi Laser Alkalmazói Szövetség  (SOLA)  alapító, vezetőségi tagja, az Amerikai Laser Társaság rendes tagja, a Journal of Oral Laser Applications szerkesztőbizottság tagja.

Vélemények a tanfolyamról
KISvelemeny4_Slider másolata

Kedvezmény

Jelentkezzen most kisteljesítményű lézerekkel foglalkozó tanfolyamunkra akár Laser Dentist, Laser Doctor, Laser Assistant képzés keretein belül vagy önálló tanfolyamként!
Már az első tanfolyam után megajándékozzuk GMC club kártyával, mellyel minden további GMC OK által szervezett tanfolyam díjából 5% kedvezményt biztosítunk*!
* A kedvezmény a bővített fokozatú sugárvédelmi alap- és továbbképzés díjára nem vonatkozik.

Ha növelni szeretné a szolgáltatásai színvonalát, akkor jelentkezzen komplett képzési programunkra (Laser Dentist és Laser Doctor ) asszisztensével együtt, aki a Laser Assistant oklevelet szerezheti meg!

Itt az idő a fejlődésre és a lehetőség, hogy a fogorvosok jelentkezzenek a Laser Dentist képzésre. (Általános orvosok részére Laser Doctor néven ugyan ez a program elérhető).
A komplett képzési programban az alaptanfolyam mellett megtalálható a következő fokozatban a szoft lézerekról (kisteljesítményű lézerek) és APDT terápiáról (antimikrobialis photo dinamikus terápia) szóló tanfolyam,  melyet nem csak fogorvosoknak, de különösen szájhigiénikusoknak és asszisztenseknek is ajánlunk. Ebben sok gyakorlati ismeret található, mellyel a szájhigiéniai praxis felépítéséhez, az asszisztensek önálló munkájához adunk nagyon sok hasznos tanácsot.
Ezek mellett szerepel a nagyteljesítményű (sebészi) lézerekkel foglalkozó tanfolyam, aminek keretében a dióda, a széndioxid és egyéb lézertípusok kerülnek bemutatásra, illetve az egyes kezelési és műtéti technikákat ismertetjük, így az implantológiai, szájsebészeti, endodontiai, parodontológiai és egyéb alkalmazások kerülnek előtérbe.
A fentiek gyakorlatba való átültetéséhez egy workshop keretében modell műtétekben és kezelésekben saját maga is gyakorolhatja az eddigiekban tanultakat, majd a klinikai lézertanfolyam keretében betegkezelések is történnek már élőben.
Még nagyobbat szeretne előre lépni? Jobban ki akarja használni a saját és asszisztense munkaidejét? Írassa be asszisztensét a Laser Assistant képzésre, jöjjenek és tanuljanak együtt, hogy a közös munka még hatékonyabb legyen. Sőt, ha asszisztensének van lézeres képesítése, a szoft lézer kezeléseket nem a “rendelési időből” kell elvenni, hanem külön, önállóan, egy másik széken vagy másik időpontban a fogorvos felügyelete mellett is végezheti, szájhigiéniai munkájába beillesztheti extra szolgáltatásként! Főleg panaszos, parodontológiai problémákkal küzdő betegek estén KIEMELKEDŐEN hasznos!
Képzéseinkről további információkat ide kattintva, honlapunkon olvashat.

További információ
GMC-szoftlezertanfolyam-ikon

GMC-lezeralaptanfolyam-info