Catherine Rutland elmagyarázza, miért kell a szakmának kijönnie és részt vennie az élő rendezvényeken, ha azt akarják, hogy azok továbbra is folytatódjanak.

Az élő rendezvények, konferenciák, kiállítások újra kezdődnek. Bár az emberek szemtől szemben történő találkozása pozitívum, be kell ismernem, hogy egy kis időbe telik, amíg normálisan érzem magam egy ilyen helyzetben.

Hirtelen rájöttem, hogy személyesen kell előadnom. Újra kell értékelnem az utóbbi időben használt, elegáns felsőt és kényelmes futónadrágot tartalmazó előadói öltözékemet!

Virtuális találkozók
Érdekes látni, hogy a szakma mekkora étvágyat mutat olyan események iránt, amelyeken már majdnem két éve nem vettünk részt. Sokan közülünk már hozzászoktak a virtuális világhoz a továbbképzés és az interakció terén.

Sokakat hallottam arról beszélni, hogy milyen előnyökkel jár, ha nem kell utazni és időt tölteni otthonról távol. Én például ebbe a táborba tartozom.

Míg a világjárvány előtt gyakran hetente több éjszakát töltöttem távol otthonról, mostanra nagyon hozzászoktam ahhoz, hogy nem kell utaznom, és nem vagyok benne biztos, hogy vissza akarok térni a régi világba.

Mégis hiányoztak a személyes találkozások és beszélgetések. Ezek egyszerűen nem jönnek létre a virtuális találkozókon.

Mint tudjuk, a fogászat egy nagyon elszigetelt szakma. Ezért tudom, hogy sokan nagyon izgatottan várják, hogy újra személyesen találkozhassanak. Miközben a morál alacsony, és az emberek küzdenek, sokaknak talán pont erre van szüksége ahhoz, hogy felemelkedjen a hangulatuk.

Jelezze preferenciáját
Érdekes lesz látni, hogy az élő és a virtuális rendezvények hova jutnak majd.

Az biztos, hogy – mint oly sok mindenben – soha nem fogunk teljesen visszatérni a régi kerékvágásba. Mégis, ahogy az életünk oly sok területén tapasztaljuk, az új normális helyzet pozitív. Olyan módon, amit talán nem is gondoltunk volna.

Az, hogy a szakma miként reagál a rendezvények elterjedtségére, fogja meghatározni, hogy a szervezők hogyan fognak dolgozni a jövőben. Gyanítom, hogy a személyes és a virtuális rendezvények hibrid modellje lesz a legelőnyösebb számunkra.

Mindannyian alakítani fogjuk a dolgok jövőbeli menetét. Tehát győződjön meg róla, hogy a szervezők tudják, mit szeretne. Ha az élő rendezvényekből profitál, fontos, hogy részt vegyen azokon, amelyek megnyílnak, hogy a szervezők tudják, és a látogatottság és az étvágy alapján tervezhessenek a jövőre nézve.

Azt hiszem, sokan közülünk először furcsának fogják találni. Mégis, ahogyan tavaly márciusban is alkalmazkodtunk, alkalmazkodni fogunk, bárhová is kerülünk, és ki kell hoznunk belőle a legtöbbet!

Forrás: dentistry.co.uk