A szervezők elmondása szerint különösen a nemzetközi résztvevők száma mutatott növekedést. Összességében a két évvel ezelőtti IDS-hez képest 6%-os emelkedést jelentettek. Az IDS 2011-hez képest, amikor 118 ezer ember érkezett a kiállításra, idén 5,3%-al több volt a kiállító, akik összesen több, mint 150.000 m2-en mutatták be termékeiket és szolgáltatásaikat. A kiállítók 68%-a és a látogatók 48%-a Németországon kívülről érkezett.

A visszatérő tél ellenére a kiállítás látogatottsága már az első napon nagyon magas volt. Érdekes, hogy a kiállítók bizonyos fokú növekedést figyeltek meg a feltörekvő fogászati piacokról – Kína, Oroszország, Brazília – érkező látogatók számát illetően. Ráadásul jóval többen érkeztek Japánból, Törökországból és Ukrajnából is, mint a korábbi kiállítások alkalmával.

A szervezők szerint a kiállítók és a látogatók különösen a CAD/CAM rendszerek és más digitális technológiák iránt érdeklődtek. Nagy figyelmet kapott még az implantológia és a prophylaxis területe is.

Az IDS által készített felmérés szerint a résztvevők 74%-a elégedett vagy nagyon elégedett volt a rendezvénnyel. A kiállított termékek és szolgáltatások felhozatala tekintetében 80% jónak vagy nagyon jónak tartotta a kiállítást. Összességében pedig a látogatók 95%-a mondta azt, hogy a rendezvényt szívesen ajánlaná üzletpartnerének is. A következő IDS 2015. március 10. és 14. között kerül megrendezésre.