Teufen-Svájc: A Megasmile svájci fogászati gyártó egy fogfehérítő fogkefét fejlesztett ki, mely integrált szén-partikulumok segítségével távolítja el a plakkot és az elszíneződéseket. Az újító Ö36 Black Whitening az első fogkefe, mely lágy és ínybarát fehérítést ígér, abrazívok nélkül.

Mivel manapság nagy a kereslet a fogfehérítő termékek iránt, a gyártó azzal az ötlettel állt elő, hogy az abrazívokat a fogkrém helyett a fogkefébe integrálja. „Az ötlet abból az időből származik, amikor az ember még hamuval tisztította a fogait.” magyarázta Dr. Roland Zettel, gyakorló fogszabályozó szakorvos, a fogkefe feltalálója.

„A legtöbb fogkrém abrazívokat tartalmaz, de a parodontitises és ortodonciás betegeknek olyan fogkrémre van szükségük, mely nélkülözi ezeket az anyagokat. A kisméretű szén-részecskék a Black Whitening sörtéiben azonban abrazív hatásúak. Mivel a kis partikulumok szignifikánsan lágyabbak, mint a zománc, a fog a zománc és a dentin kopása nélkül tisztítható. Az újonnan kifejlesztett „dental snow” névre hallgató krémszerű, abrazívmentes habbal kombinálva egy jó alternatívát képvisel a hagyományos fogkefékkel szemben.”

Ráadásul a fogkefe ökológiailag is újítónak tekinthető, mivel a nyele 100%-ig biológiailag lebontható, ami alapanyagának a kukoricalisztnek köszönhető.

A betegek Zettel teufeni praxisában végzett kezdeti klinikai próbák során pozitívan fogadták a fogkefét.

A gyártó 4-6 hetente ajánlja a fogkefe cseréjét, mivel a szén-részecskék körülbelül ennyi ideig maradnak hatékonyak.