Április 30-án a Dental Hírek különkiadásában dr. Tóka József soproni fogorvost – élő közvetítés keretében – kérdeztük a szakma aktuális problémáiról, az újrakezdés lehetőségeiről és a várható jövőről.

Dr.Tóka József a beszélgetés kezdetén kitért a Dániában, Norvégiában, majd Ausztriában bevezetett kedvező, a fogorvosok számára az újrakezdést biztosító intézkedésekre, majd elmondta, bízik abban, hogy ezeket a példákat követve, néhány héten belül Magyarországon is munkába állhatnak a fogorvosok, majd megnyithatnak a rendelők. A kedvező perspektívát várva viszont elmondta azt is, szerinte még néhány hónapig jelen lesz a „félsz” az emberekben, fokozatosan indul majd be a praxis, ezért lassú bevétel-növekedésre lehet csak számítani. Véleménye szerint a teljes visszaállás esetleg decemberre prognosztizálható.

Ebben bízva, az év utolsó negyedében elindulhat a növekedés, mert ekkorra már valószínűleg biztosítani tudják az emberek ezekhez a beavatkozásokhoz szükséges anyagiakat. Úgy gondolja, a kialakult helyzet miatt ugyanis sokan nem utaznak el nyaralni, inkább magukra költik az erre korábban szánt összeget. Várhatóan az egészségükre, a fogazati státuszuk helyreállítására is többen fordítják majd a pénzügyi lehetőségeiket. Így a drágább, a magasabb minőségű (pl. titán kerámia korona – teli kerámia korona) megoldást gyakrabban fogják választani. 

Elmondta többek között azt is, hogy újrakezdéskor a rendelőjében mindenki dupla maszkot fog hordani, alul N95-ös, felette pedig sebészit, melyet többször fognak cserélni. Mindenki kap majd szemüveget, műtős köpenyt és arcvédő plexit is. A páraelszívó készülékek már beszerelésre kerültek a rendelőben, ezek biztonságosabbá teszik az ellátást.

A beszélgetés pozitív üzenetét úgy is summázhatjuk:
Segítsünk egymásnak, figyeljünk egymásra!

A beszélgetés a Dental Press Hungary Facebook csatornáján zajlott le élőben. 

Ossza meg véleményét!

A DENTAL.HU a fogászati szakma portálja.

Az Ön véleménye, hozzászólása, aktivitása legalább olyan fontos, mint a cikk, amit elolvasott. Ossza meg a cikket ismerőseivel vagy szóljon hozzá, mondja el véleményét a Facebook oldalunkon.