Lipcse, Németország: A társadalom egyre javuló orális higiéniája és az esztétikai és szövetmegtartó fogászat iránti megnövekedett igénye által újjászületik a free-hand bonding, elsődleges ellátássá téve ezt az esztétikai fogászatban. A Dental Tribune Study Club által, október 2-án prezentált webináriumon a résztvevőknek lehetőségük nyílik betekinteni a modern kompozitok által nyújtott esztétikai megoldásokba és megbarátkozhatnak az ezzel járó klinikai eljárásokkal.

Az optikai tulajdonságok és az alkalmazási módok óriási mértékű fejlődésének köszönhetően, a legújabb kompozitokkal kiemelkedő esztétikai eredmények érhetőek el, és természetesebb megoldási lehetőséget biztosítanak egy olyan probléma megoldására, amely korábban csak drága és sokkal invazívabb kerámia pótlásokkal volt kezelhető. Ezen túlmenően ezek a tömőanyagok eleget tesznek a fiatal páciensek elvárásainak is, az ultra konzervatív, előkészítést nem igénylő, helyreállító és esztétikai megoldásokon keresztül.

Gyakorlatilag az egyetlen hátrányaként az említhető, hogy igény van a szakorvos tapasztalatára és az egyre fejlődő esztétikai lehetőségek ismeretére.

Az egy óra hosszú webináriumon – amit Didier Dietschi,DMD,PhD. tart- szó lesz a kezelés alapjairól és a minimál invazív tömési technikák integrációjáról a fogászati design és esztétikai fogászat átfogó megközelítésében. A klinikai eljárások részletes leírása és bőséges dokumentáció segíti majd a résztvevőket a téma mélyebb megértésében.

Dietschi már több, mint 80 folyóiratban közölt az adhezív és esztétikai helyreállító fogászat klinikai és tudományos vonatkozásairól, és egy fém-mentes helyreállító fogászati könyvnek társszerzője. Nemzetközi előadásai mellett, részállásban egy magán praxist is ellát ,a helyreállító esztétikai fogászatra és perio-implantációra specializálódva.

A webinárium – aminek a címe „ Ultra-konzervatív mosoly és esztétikai rehabilitáció: Indikációk,korlátok és klinikai eljárások”- ingyenes és világszerte elérhető lesz október 2-án,szerdán 16:00-kor. Az érdeklődőknek lehetőségük lesz kérdéseket feltenni egy chat-ablakon keresztül és egy többszörös választásos kérdőív kitöltésével kreditpontok gyűjtésére is.