Számos fogorvos retteg attól, hogy mi lesz majd, ha egyszer nyugdíjba vonul: sokan el sem tudják képzelni az életet a széktől távol. Ugyanakkor léteznek olyan opciók is, amelyekre a többség nem is gondol: az egyik ilyen pl. a más praxisok akvizíciója. David Lopez írása a DentistryIQ oldalon.
Egyre több nyugdíjat tervező fogorvos dönt úgy, hogy biztos megélhetése érdekében több praxis tulajdonosává is válik. Mindehhez ma már professzionális segítség is rendelkezésükre áll, léteznek ugyanis kimondottan ilyen típusú akvizíció elősegítésére specializálódó cégek.
Ezek a cégek segítenek kiszűrni és feltérképezni a megfelelő praxisokat, segítenek a vásárlás anyagi és adminisztratív lebonyolításában, valamint az operatív tevékenységek menedzselésében is részt vesznek.
Egy ilyen akvizíció több szempontból is előnyös: így ugyanis nem kell a HR-, könyvelési-, adózási és adminisztratív feladatokat külön szétosztani, hanem elég egyszer kiadni a megbízásokat, miközben a bevétel két vagy több helyről érkezik.

A tapasztalatok szerint az anyagi célok több praxis tulajdonlása esetén hamarabb elérhetők, így a nyugdíjra is korábban sor kerülhet.

Forrás: medipress.hu