A bemutatkozó készülékek között lesz az Acteon csoport X-Mind intraorális képalkotó egysége is. Ez a berendezés az X-Mind DC továbbfejlesztése, amely a páciens orális morfológiájától függően akár 50%-kal kisebb dózisterhelés mellett képes optimális felvétel készítésére. Szintén ezen cégcsoport standján mutatkoznak be a P5 Newtron, valamint a Newtron P5XS ultrahang generátorok is, ezen műszerek különlegessége az innovatív B. LED technológiában rejlik. A B. LED plakkjelző reagens ugyanis hozzákötődik a plakkok felszínéhez és kék fény hatására fluoreszkál, így aplakkeltávolítás sokkal egyszerübbé válhat.

Az Acteon mindezek mellett a MeToo fogfehérítő termékcsalád különféle tagjait is felvonultatja Isztambulban. Ezek között találhatunk fogfehérítést szimuláló szoftvereket is, mind próba, mind teljes verzióban. A programok segítségével a fogorvos meg tudja mutatni páciensei számára a fogfehérítés várható eredményeit. A módszerről részletesebb információk (demonstrációs videók, klinikai esettanulmányok, termékleírások, stb.) a cég weboldalán találhatóak.

A Glaxo Smith Kline kiállítási helyén a szakmában dolgozók információkat szerezhetnek a cég orálhigiéniás termékeiről, valamint részletes betekintés kaphatnak a cég három különbőző terméktípusáról is (Pronamel, Parodontax és Corega). A gyártó emellett egy ún. Sensodyne Innovációs Központot is fel fog állítani, ahol bemutatásra kerül a legújabb Sensodyne Complete Protection fogkrém, ebből ingyenes minta is elérhető lesz. Ez a termék kifejezetten az érzékeny fogakra lett kifejlesztve, használata megerősíti a fogzománcot, valamint a fogínyt.

A Temrex Corporation sok egyéb termék mellett egy Gel-Etch nevű zománcmarató géllel készül a kongresszusra. Az anyag 35% foszforsavat tartalmaz, a nem száradó, közepes viszkozitású gél a fogszíntől jelentős mértékben elüt, ez megkönnyíti a használatát. A Gel-Etch 12g-os fecskendőben kapható, emellé 60g-os utántöltő csomagokat lehet vásárolni. Az amerikai cég elmagyarázta, hogy ezt az innovatív terméket neves fogorvosok tesztelték, ez biztosítja a kiemelkedő minőséget.

A CEREC Omnicam egy új intraorális kamera, melyet Sirona Dental Systems gyárt. Az eszköz 2 különféle kialakításban kapható, hozzá háromféle segédegység csatlakoztatható. A teljes komfort elérése érdekében a CEREC SW 4.2 szoftvert is érdemes összekapcsolni a rendszerrel. Ez egy virtuális artikulátorként üzemel, így a fogorvos a statikus állmozgatás helyett annak teljes dimanikájába betekintést nyerhet. Az ORTHOPHOS XG 3D segédszoftverrel az eredményeket 2-D és 3-D formában is lehet szemléltetni, elemezni. A képalkotó berendezés típusától függően beépített panoráma szenzorral is fel lehet szerelve, ezt a gyártótól külön is meg lehet vásárolni.. Ennek ötvözése az ASTRA-val (automatizált struktúra rekonsztrukciós algoritmus) nagy élességő és alacsony zaj-jel aránnyal rendelkező képalkotást tesz lehetővé.

A GC Corporation által gyártott EQUIA egy öntapadós resztorációs rendszer, amely tesztelése során főleg a posterior régióknál ért el kiemelkedő klinikai eredményeket. Az új eszköz kombinálja az EQUIA Fil nagy viszkozítású üvegionomer cement, valamint az EQUIA Coat edzett gyantából készült borításának elönyös tulajdonságait. A GC cég emellett egy újonnan fejlesztett rosttal megerősített kompozitot (everX Posterior) is bemutat, mellyel egyszerűbbé válhat a kiterjedt fogszuvasodások kezelése. Ez az anyag a növekvő igényeket próbálja kielégíteni egy gazdaságos tömőanyagra, használatát hagyományos tömőanyagok mellett javasolják.

A Red Dot tervezési díjat nemrégiben megnyerő Tornado 1 és Tornado 2 kompresszor egységek, melyet a Dürr Dental gyárt, az elődeiknél sokkal hatékonyabban és gazdaságosabban képesek ellátni feladatukat, valamint 54 db-es hangerősségük is alacsonyabb. A német cég elmondta, hogy egy egység akár három kezelőhelyiség mükődéséhez is elegendő.

Akiket a CAD/CAM technológiák érdekelnek, a Planmeca cég standjánál érdemes megfordulniuk. A finn gyártó ezen területre használható eszközök tárházát fogja felvonultatni a kongresszuson, szkennerek, szoftverek, valamint gyártóegységek nagy választékával találkozhatnak a résztvevők. A cég legismertebb terméke, a Classic Sovereign fogászati egység is megtekinthető lesz, egy új, letisztultabb kialakítással.Az érdeklődők kipróbálhatják a ProMax 3D röntgenberendezést is, amely CBCT, 3-D faciális, valamint 3-D model képek kombinálásával képes kialakítani a páciens precíz virtuális lenyomatát.