Olyan ételek, mint a lazac,a quinoa, a bazsalikom, a különböző hagymák, a brokkoli és a gombák többnyire biztosítják a szájüreg megfelelő egészségi állapotát.

A lazac magas Omega 3 olajtartalmú, mely segít megelőzni a gyulladásokat.

A bazsalikomot akár természetes antibiotikumnak is vehetjük, mivel csökkenti a szájban található baktériumok számát.

A quinoa fehérjében és kalciumban gazdag, amelyek pedig segítenek a fogak és a csontok erősségének megőrzésében.

A hagymák egy kéntartalmú összetevőt tartalmaznak, mely a Streptococcus baktériumokkal veszi fel a küzdelmet.

A brokkoliban lévő vas pedig egy caries elleni védőgátat képez.

A shitake gombák korlátozzák a plakk kitapadó képességét a fogakra és a gingivára, míg a magas C-vitamin tartalmú gyümölcsök gyakorlatilag természetes fogfehérítők.