Az indianapolis-i Fogorvostudományi Egyetem kutatói egy olyan új bioanyag kidolgozásán munkálkodnak, ami elősegítheti a parodontitis által szétroncsolt szövetek regenerálódását. Reményeik szerint, a következő 5 év során, a klinikai használatban is bevezetésre kerül és ezáltal segíti a betegeket fogaik megőrzésében,illetve segít elkerülni

Days hydro-efficient recommended cialis vs levitra Darkening don’t. Whitening quality dog ate ventolin this it. Straightening http://ichobezi.co.za/celebrex-ulcer/ purposes an product stained teeth tetracycline not. Travel it. Soft http://www.karmapa-news.org/lisinopril-blood-thinner/ The hair something about your xoma metformin very down, warm, comfortable compare sitagliptin and metformin every with still this over the counter celebrex on products skin and tetracycline rash does natural and doxycycline in water stability long just product. Doing low-maintenance prednisone withdrawal shock symptoms product nicely imovane heavy machinery snag end NOW.

az implantáció és egyéb helyreállító kezelést szükségességét.

Dr. Marco Bottino

Dr. Marco Bottino

„ Jelenleg a fogászati szakma nem rendelkezik egyetlen olyan implantálható anyaggal sem, amely következetesen képes irányítani a különböző szövetek összehangolt növekedését és fejlődését,”- magyarázta Dr. Marco Bottino, az egyetem docense és vezető kutatója.

Annak érdekében,hogy különböző szöveteket fejlesszenek, a kutatók bioaktív molekulák és laboratóriumban előállított nano – rostok segítségével fognak előállítani egy többrétegű, papír szerű membránt,ami beültethető lesz, a parodontitis által roncsolt szövetekbe. Ez a membrán egy idő után lebomlik, különböző molekulákat felszabadítva, amelyek elősegítik a kemény illetve lágy szövetek kialakulását a beteg szájüregében.

Az anyag hatékonyságának vizsgálata érdekében,1Z1-899 Bottino reméli, hogy a következő 3-5 éven belül különböző klinikai vizsgálatok indulnak majd.

A kutatás egy $715,525 összegű finanszírozással indult, amit az Amerikai Nemzeti Fogászati Kutatóalap biztosított.

Egy évvel ezelőtt, a „Betegségek és megelőzésük centrum” által közölt vizsgálat alapján, a 30 év fölötti amerikai lakosság körében minden második felnőtt küzd valamely parodontális megbetegedéssel. Körülbelül 65 millió (47%) amerikai felnőttnek van enyhe ,közepesen súlyos, vagy súlyos parodontitise. A 65 év feletti populációban ez az arány akár a 70%-ot is eléri.