Maxim BelogradAz idei Nemzetközi Esztétikai Kongresszus egyik kiemelt előadója Dr. Maxim Belograd, aki igen látványos eseteket és képi megoldásokat ígér, előadása a ma elvárt nagy felbontású képek mellett egyéb technológia bravúrokkal is hív!
Nemzetközi szinten is ismert, gyakorlat orientált előadó tart szombaton előadást endodoncia és az esztétika témakörét összevonva.
Speciális szemlélete, képzési módszere igen népszerű előadóvá tette Őt rövid idő alatt.
Dr. Maxim Belograd 2004-ben szerezte meg diplomáját a Poltavai Orvostudományi Egyetem Fogorvostudományi karán. 2009-ben az Ukrajnában megrendezett Prisma, direkt restaurációs bajnokság győztese. 2012 óta az „Orosz esztétikai fogászat“ című kiadvány szerkesztő bizottságának tagja. Szakterülete a fogászati mikroszkóp. 2010-óta az Európai Fogászati Mikroszkóp egyesület tagja. A Carl Zeiss, mikroszkóp gyártó cég hivatalos előadója, a témában nemzetközi színtéren, Németországban, Csehországban is rendszeresen továbbképző kurzusokat, előadásokat tart. 2010 óta az általa alapított Belograd study club gyakorlati oktatója, előadója. A MixFight Fogászati koncepció kidolgozója.

Dr. Maxim Belograd 3 órás előadásának rövid összefoglalója:

MixFight Dentistry: különféle stílusok
Hogy a kevert harcművészetekben sikeressé váljunk elengedhetetlen a megfelelő sokoldalúság. Lehet valaki nagyszerű a boksz, a karate vagy a birkózás területein, ha technikája csak egy stílusra koncentrálódik, a kevert harcművészetek világa nem neki való. Itt csak a különféle technikák és stílusok kombinálásával lehet előrébb, majd végül a csúcsra jutni.
Hasonló elvek érvényesülnek a multidiszciplináris fogászatban is. Harmónia és eredményesség is abban az esetben kíséri beavatkozásainkat, ha a különféle fogászati ágak készségeit és tudásanyagát ötvözzük.
A modern éra szakosodásra nevel. Ez az előadás viszont két különálló kezelési filozófiával, az endondonciával és az esztétikai fogászattal foglalkozik multidiszciplináris megközelítésében a fogászati mikroszkópiában elért eredményeket alapul véve. Az előadás során az endodoncia területéről indulunk, majd innen jutunk el a helyreállító fogászathoz.

MixFight Dentistry: különféle stílusok egyesítése 2.

1. Tanulási folyamat. Első szcenárió: Távlatok az endodonciában. Az „endo gondolkodás” határai. A hagyományos és a mikroszkópikus megközelítés különbségei. „Ninja” megközelítés. Indirekt restaurációk. A megfelelő tervezés szükségessége.Második szcenárió: Restauratív kilátások. A direkt restaurációs eljárások, mint az általános fogorvosi praxis elegedhetetlen részei. A direkt restaurációk eltúlzott indikációs területe, valamint alkotási krízis. Váltás indirekt restaurációkra. A multidiszciplináris gondolkodás és a minimálinvízív eljárási kombinációk felismerése: mikroendodoncia, mikro-restauráció, mikro-protetika.

2. Kezelési terv. A kedvező és kevésbé kedvező esetek definiálása. Endodonciai, parodontiológiai és protetikai státusz. A helyreállítás módjai. A gyökérkezelés utáni helyreállítás modern protokolja. Esetbemutatás, analízis.

3. Komplex helyreállító megközelítés és kozmetikai fogászat. A mosoly arcra szabott kialakítása kezelési tervvel. A megfelelő kezelési módszer kiválasztása a miminálinvízív irányelvek, a szakértelem és a páciensre jutó költségek figyelembevételével. A direkt kompozitok és porcelán restaurációk lépésről-lépésre történő elkészítése. Alkalmazásukkal egyénre szabott mosoly kialakítása, a funkcionalitást is figyelembe véve.

intro2.004

Jelentkezem az előadásra

Dental World 2015