Egy olaszországi fogorvos ellen büntetőeljárás indult, miután mű karral jelent meg a COVID-19 vakcináért – írják a jelentések.

Az olaszországi Biellában történt eset az új intézkedéseket követi, amelyek számos társadalmi tevékenységtől tiltják a nem beoltottakat. Az adagot beadó nővér tudta, hogy valami nincs rendben, amikor az 50-es éveiben járó férfi feltűrte az ingujját. Azt mondta, hogy a bőr “túl világosnak”, “gumiszerűnek és hidegnek” tűnt.

Rendőrségi incidens
A La Repubblica beszámolója szerint a férfi ezután megpróbálta meggyőzni a nővért, hogy hunyjon szemet a történteken – de ő a rendőrséghez fordult az eset miatt.

Augusztus óta az olaszoknak védettségi igazolványra van szükségük a vasútállomások, éttermek, edzőtermek, mozik és uszodák látogatásához. Az igazolvány igazolja a védőoltást, a negatív teszteredményt vagy a vírusból való felépülést.

Mától (december 6., hétfő) csak a “szuperzöld igazolvánnyal” rendelkezők léphetnek be az előbb felsorolt helyekre. Ezt csak azok kaphatják meg, akik be vannak oltva vagy nemrég gyógyultak meg.

A fogorvos most büntetőjogi vádakkal néz szembe, a helyiek pedig elítélik tettét.

Súlyos tett
Alberto Cirio, Piemont elnöke és Luigi Icardi, a regionális egészségügyi tanácsos közös nyilatkozatában azt mondta, hogy az ügy “a nevetségesség határát súrolná, ha nem egy világméretű járványról beszélnénk”.

A beszámolók szerint a mű kar használata nem biztos, hogy egyszeri eset volt. Egy Twitter-bejegyzésre hivatkoznak, amelyben egy felhasználó megosztott egy szilikon férfi féltestruhát.

A felhasználó állítólag ezt írta: “Ha ezzel megyek, észreveszik majd? Talán a szilikon alá még plusz ruhákat is felveszek, hogy a tű semmiképp ne érje el az igazi karomat”.

Forrás: dentistry.co.uk