Egy fogorvos által indított adománygyűjtő kampány több mint 40 000 fontot gyűjtött össze az indiai COVID-segélyezési erőfeszítésekhez. Nilesh Parmar – implantációs és esztétikai fogorvos – úgy döntött, hogy összegyűjti a pénzt, miután első kézből hallott a világjárvány hatásairól a Mumbaiban élő testvérétől, Pratibhától.

Indiát az elmúlt hetekben keményen sújtotta a koronavírus, ami a világ egyik legsúlyosabb járványkitörése. Szombaton először jegyeztek fel több mint 4000 napi halálesetet. Nilesh eredetileg 5000 fontot tűzött ki célul, amit perceken belül meghaladt. Mostanra az oldal már meghaladta a 41 000 fontot – és az adományok továbbra is folyamatosan érkeznek.

Helyi munka Indiában
Az adománygyűjtő oldalon a következőket írja: “Oxigénre, oltóanyagokra, lélegeztetőgépekre és még több fára van szükségük a halotti máglyákhoz, amelyek sajnos éjjel-nappal égnek Delhiben és Mumbaiban.

“Az Egyesült Királyságban született indiaiként a fentiek sokkolóan és ijesztően hangzanak. Soha nem gondoltam volna, hogy látom azokat a jeleneteket, amelyeket a mainstream média az elmúlt napokban mutatott. Segítenünk kell, és ebben a helyzetben a legjobb módja ennek az, ha támogatjuk a helyszínen működő jótékonysági szervezeteket, amelyek kiváló munkát végeznek. Nemcsak a közvetlen COVID-kezdeményezésekkel, hanem olyan hosszabb távú kérdésekkel is, mint a mentális egészség, a lakhatás és az élelmezés”.

“A Mumbaiban élő nővéremmel, Pratibhával olyan jótékonysági szervezeteket választottunk, amelyekről tudjuk, hogy helyben jó munkát végeznek”.

Büszke a szakmára
Az összegyűjtött pénzt jótékonysági szervezetek között osztják szét, amelyek mind a válság enyhítésén és az érintettek ellátásán dolgoznak. Ezek közé tartoznak a következők:
– SOS21Delhi
– Tycia Alapítvány
– Hemkunt Nemzetközi Alapítvány
– Khalsa Aid
– COVID-19 adományozók India
– Segítő Kéz Alapítvány.

“Először 5000 fontban határoztam meg a célt, de ezt percek alatt elértük. Az első este végére meghaladtuk a 7000 fontot. Nagyon büszke vagyok az összes fogorvosra, nem fogorvosra, orvosra és vállalkozásra, akik adakoztak” – mondta Parmar.

Forrás: Dentistry.co.uk