A Transcendentist alapítói a tipikus klinikai megközelítés helyett egy wellness-spa atmoszférát alakítottak ki amit talpmasszázzsal is kiegészítettek. Ebben az időben  kezdett elterjedni az a nézet , miszerint  ahhoz, hogy csökkentsük a páciensek fogászattal kapcsolatos félelmeit nem kell más, csak egy kis nyugalom.

Mára ez a koncepció országos méretűvé vált (részben a Transcendentist alapítóinak, Ina és Fred Pockrass munkájának hatására) és, már Közép-Nyugat Amerikában is találhatunk öko-fogászokat.

Jó például szolgál a régió zöld központjában, Chicagoban működő  ORA Dental Studio , ami belekezdett abba a koncepcióba, hogy nem csak a környezetbarát fogászat és pihentető atmoszféra tipikus kombinációját kínálják, hanem mindezt még egy hitelesített zöld épületben is teszik.  A Wicker Park területén található rendelőjük elnyerte a LEED Gold designation minősítést “a környezetbarát és magasszintű design, konstrukció és működés” alapján.

Az iroda jellemzői:

  • Mozgásérzékelő világítás, LED (fénykibocsátó dióda) égők és kompakt fluoreszkáló fényforrások (CFL) alkalmazása

  • Víztakarékos, lassú átfolyású vízvezeték-szerelvények és Energy Star eszközök

  • Újrahasznosított gyantából készült ajtók

  • Alacsony szerves oldószer (VOC) tartalmú festékek és padlózat

  • Újrahasznosított tárolók

  • Magas hatékonyságú gépészeti rendszer (A beszerelés után a rendszer még hatékonyabban működött, mint tervezték, ennek köszönhetően az ORA felülmúlta az eredetileg megpályázott ezüst LEED besorolást, s elérte a LEED arany fokozatot.)

leed minősítésA rendelő nemcsak fantasztikusan néz ki, de amellett, hogy zöld remek lehetőségeket is kínál az arra járóknak.