A beszélgetés résztvevői:
Dr. Simon Botond – fogorvos
Turcsán Tamás – The connect-east incubator Zrt. vezetője – innovációs szakértő
Friss Tamás – Flexi Medical Hungary Zrt. vezérigazgatója. A Flexi-t választotta ki a NEAK, mint az EESZT hivatalos demonstrációs szoftvere a fogászati oktatásban. Tamás az egyik oktató a fogászati képzések során, aki ismerteti az EESZT gyakorlati működését.

KÉRDÉSEK:
0. Mi ennek az értelme, a célja?
1. Felütés a 0. kérdésre:
Hogyan működne jól a digitális társadalom, hol van az EESZT előnye az egyénre nézve?
2. A jelenlegi pandémiás, koronavírusos időszakban például lenne érdemi értelme a fogorvosok számára egy működő EESZT-nek?
3. Miért nem fogadták a MOK halasztással kapcsolatos kérését?
4. Sokan panaszkodnak arra, hogy jelentős a szükséges többlet adminisztráció. Tényleg elvárják az orvosoktól, hogy plusz egy újabb helyre adminisztrálják ugyanazt? Kinek van erre ideje?
5. Fogalmam sincs azokról az adatokról, amelyeket a csatlakozáshoz meg kell adnom. Hol találom meg ezeket, az EESZT ügyfélszolgálat állandóan hárít!?
6. Technikailag hogyan történik az adatrögzítés, ha egy rendelőben több fogorvos dolgozik, alkalmazott és KATA-s egyéni vállalkozó egyaránt. Hogyan dönti el az EESZT, hogy az adott orvos milyen jogi státuszában végezte el a kezelést?
7. Mi lesz azokkal az orvosokkal, akik eddig ingyenesen használták az állami tetfogat? Nekik, akkor most kötelező lesz fizetni egy programért? Vagy fog tudni tetfog EESZT jelentést?
8. Egyébként ha már költségek és gazdaságosság: egy ilyen digitalizációs megoldás tudna hatással lenni gazdaságilag a társadalombiztosítási rendszerre?
9. Mi történik azokban az esetekben, ha külföldieket ellátó fogászatról van szó, vagy a páciens nem hajlandó megadni a TAJ számát – ezzel ellehetetlenítve az EESZT felé szükséges jelentést?

A beszélgetés a Dental Press Facebook oldalán történt élő adásban.

Ossza meg véleményét!

A DENTAL.HU a fogászati szakma portálja.

Az Ön véleménye, hozzászólása, aktivitása legalább olyan fontos, mint a cikk, amit elolvasott. Ossza meg a cikket ismerőseivel vagy szóljon hozzá, mondja el véleményét a Facebook oldalunkon.