DUBLIN, Írország: Az implantátumokat használata a fogászati rehabilitációban rohamos fejlődésnek indult az utóbbi évtizedben. A szakterület jövőbeli irányvonalai is tárgyalásra kerülnek a jövő héten, amikor a Dublini Kongresszusi Központ megnyitja kapuit az Európai Osszeointegrációs Szövetség (EAO) 22. Éves Tudományos Gyűlése számára.

A szervezők előzetes becsléseinek megfelelően több mint 2000 fogászati szakembert várnak a háromnapos eseményre, ami immár második alkalommal kerül megrendezésre az ír fővárosban. A szakterületet érintő aktuális kérdéseken kívül, úgy, mint peri-implantitis és az egyre népesebb idős populáció ellátásával kapcsolatos kihívások, a kongresszus reflektál a legújabb fejlesztésekre és módszerekre, úgy, mint a komputer vezényelt implantátum rehabilitáció és szöveti regeneráció. Ezen kívül több ülésnek lesznek központi témái a rizikófaktorok, a kezelés tervezése és a virtuális tanulási technikákban rejlő lehetőségek.

A találkozón több mint 70 szakértő szólal fel Európából és a világ minden tájáról. A legfrissebb kutatásokat rövid ülések és poszter prezentációk keretében mutatják be, amire a tudományos előadások között kerül majd sor.

Új termékeket, amik által a kezelés kimenetele megjósolhatóbbá válik, valamint a fogorvosi gyakorlat és laboratóriumi munka egyre fejlődő munkamenetét mutatja be az ipari kiállítás, amit idén 87 szponzor támogat. Többek között a MIS és a Henry Schein is bejelentette, hogy látható lesz a komplett digitális munkamenetet elősegítő legújabb eszköztáruk. Ezen kívül a dán fogászati megoldásokat biztosító 3Shape nemrégiben kibocsájtott TRIOS intra-oralis scanner rendszere is megjelenik a kínálatban. Újonnan kifejlesztett implantátum rendszerekkel is találkozhatunk az Implant Direct és számos egyéb cég jóvoltából.

1995-ben az EAO az egyik első gyűlését tartotta Dublinban. Azóta a rangos eseményre 15 országban, 17 különböző helyszínen került sor Európa-szerte. A múlt évi koppenhágai találkozó több mint 2500 résztvevő szakemberrel büszkélkedhetett, ami egyben a 2013-as írországi találkozóra becsült jelenléti szám is. Az Írországi Királyi Sebészeti Akadémián és az Írországi Orális Sebészeti Társaságon kívül a rendezvényt támogatta az Ír Parodontológusok Társasága és az Ír Fogpótlástani Társaság.

“1995-ben az implantátumkezelést meglehetősen kevés szakember tudta biztosítani, és a páciensek csak korlátozott számban férhettek hozzá.” nyilatkozta Dr. Brian O’Connell, a kongresszus elnöke és a Dublini Trinity College fogászati kórházának és iskolájának Helyreállító Fogászati Professzora. “Ma az implantátumkezelés az ország bármely részén elérhető, és számos gyakorló fogorvos által biztosított. Ennek eredményeként a lakosság tudatossága jelentősen nőtt e téren.”

További információk a találkozóról, a tudományos ülésekről és az ipari kiállításról elérhetőek az EAO kongresszus weboldalán. A szövetség ezen kívül kibocsájtott egy alkalmazást mobiltelefonokra és tablet gépekre, aminek célja, hogy a látogatók gyorsan hozzáférhessenek a kongresszussal kapcsolatos információkhoz. Napi friss hírek, interjúk és termékismertetők a helyszínről elérhetők a Dental Tribune weboldalán.