Digitális lesz idén a Dental World – a szerdán betiltott rendezvény Európa vezető fogászati eseménye, amely idén lenne 20 éves. 10.000 embert vártak 70 országból.

Európa egyik vezető fogászati kongresszusát tiltotta be az EMMI szeptember 9-én. A koronavírus-járvány további terjedésének megakadályozás érdekében Kásler Miklós, az EMMI minisztere megtiltotta többek között az egészségügyi ágazatban a szakmai tárgyú rendezvények személyes jelenléttel történő megtartását. Az ebbe a körbe tartozó rendezvényeket kizárólag online módon lehet megtartani. Ezért digitális előadásokkal és az eredeti dátumon, október 10-én egész napos élő online adással készülnek a betiltott budapesti fogászati konferencia szervezői.

“Idén már 10.000 résztvevőt vártunk, 60-70 országból. Az elmúlt években minden évben dupláztuk a nemzetközi résztvevők arányát, 2019-ben történt meg először, hogy több külföldi kongresszusi résztvevőnk volt, mint magyar. Ez komoly elismerés Magyarországnak, a magyar fogászati szektornak és a magyar fogászati képzésnek egyaránt.” – mondta el Laczkó Tamás, a Dental World Fogászati Továbbképző Konferencia és Kiállítás szervezője.

“2020 tavaszán bizakodók voltunk az őszi időszakkal kapcsolatban, és ezt igazolták vissza a jelentkezők is. Minden eséllyel idén is rekordot döntött volna Budapest a fogászati kongresszusok világában. A szerdai döntéssel ez nem valósulhat meg, azonban az előadások nem maradnak el: egész napos online adást tervezünk és online videótárba töltjük az előadásokat.”- tette hozzá.

A magyarországi témavezetők, Dr. Volom András, Dr. Sidó Levente, Dr. Gombos Ádám, Dr. Borbély Péter, Dr. Németh Zsolt, Dr. Benyőcs Gergely, Dr. Nagy Zsolt, Dr. Radánovics-Nagy Dániel a magyar fogászati szakma elismert szakemberei, az általuk meghívott nemzetközi előadók világszerte szakemberek ezreit mozgatják meg, rendszeres előadói a dubai, londoni, new yorki, pekingi kongresszusoknak.

“Ezeknek az előadóknak a meghallgatásához többezer kilométert kell utazni és ez sokmilliós költséget jelentene a magyar fogorvosoknak is. A budapesti konferencia nagy értéke, hogy ezek a vezető szakemberek egyszerre egy helyen vannak, és 3 nap alatt tanulhatnak tőlük a résztvevők. Idén a felhőbe kényszerülnek az előadások, amelyeket a kongresszusra már jegyet váltott jelentkezők 2 hónapig érhetnek el. Az online megtekintett előadásokért pedig ugyanúgy kreditpontot fognak kapni a fogorvosok és az asszisztensek, mint a korábbi években”- mondta el Tóth Mihály a Dental World marketingvezetője.

A szervezők az októberi három napos eseményre megváltott jegyeket a rendelet értelmében a digitális konferenciára váltják és két hónapra hosszabbítják az érvényességüket.

További információk már elérhetőek a dentalworld.hu weboldalon.