2018 nyarán a DentOwl Academy azzal a nem titkolt szándékkal jött létre, hogy szakmai továbbképzéseket biztosítson a hazai fogászati szektor egyfajta mostohagyermeki státuszban lévő asszisztensek és klinikai fogászati higiénikusok számára. A cég hitvallása, hogy a jó asszisztencia óriási terheket vesz le az orvos válláról, mi több, a praxis sikerének egyik alapkulcsa, ehhez kívánnak elméleti háttér- és gyakorlati tudást nyújtani agilis asszisztensek és fogászati klinikai higiénikusok számára. Az első workshop a 2018-as Dental World-ön debütált, nagy sikerrel. Az elmúlt 3 év során számos kurzuson vehettek részt a lelkes asszisztensek, a legnépszerűbb ezek közül a Hatékonyságnövelés fogorvos és asszisztens együttműködésében címet viseli.

Hisszük, hogy a képzéseinket abszolválók komoly lépéselőnnyel indulnak a munkaerőpiacon – vélekedik Dr. Radánovics-Nagy Dániel, a DentOwl Academy megálmodója és alapítója. A modern fogorvosi ellátás csapatmunka, amelyben az asszisztens felkészültsége és naprakész tudása éppen olyan fontos, mint az orvosé. A Hatékonyságnövelés fogorvos és asszisztens együttműködésében kurzus az általános fogászat legfontosabb asszisztensi kompetenciáit taglalja. Öt fő téma köré csoportosítjuk a mondandónkat, ezekből az első a rendelőn belüli kommunikációról illetve ennek fontosságáról szól: mind a fogászati team-en belüli, mind pedig a páciensekkel történő párbeszéd kapcsán. A kisebb létszámú kurzus lehetőséget ad a különféle „típus-páciensek” kapcsán felmerülő szituációk kötetlen átbeszélésére, de az interaktivitás az összes DentOwl Academy képzésre jellemző, ezt az előadók fiatalos, lendületes, humoros stílusa is garantálja. A modern fogászatban egyre nagyobb polgárjogot nyerő operációs mikroszkóppal végzett beavatkozások még hangsúlyosabban megkívánják a felkészült, kompetens asszisztenciát. Dr. Mekis Miklós több mint 5 éve foglalkozik mikroszkópos endodonciával, 2017 óta a svájci Coltene cég magyarországi oktatója, így ezekben a témákban is gyakorlott szakember tolmácsolásában gyarapodhatnak a résztvevők. Az adhezív fogászat térnyerése szintén számos feladatot ró az asszisztensekre, és egy egyszerűnek tűnő fotopolimerizációs tömés elkészítésének protokollja során is rengeteg lépés optimalizálható, ha tudják, mikre érdemes odafigyelni. Milyen típushibákat véthet az asszisztens a különféle generációjú bondrendszerek és a tömőanyagok tárolása és „szervírozása”, valamint a fotopolimerizáció során? Ezekre mind-mind választ ad a Hatékonyságnövelés fogorvos és asszisztens együttműködésében kurzus, amelynek utolsó fő témaköre a fogpótlástan asszisztensi vonatkozásai, különös tekintettel azokra a lehetőségekre, amelyek stresszmentes lenyomatvételt tesznek lehetővé mind a fogorvos és asszisztense, mind pedig a páciens számára.

A kurzus írásbeli teszt kitöltésével zárul, amely előfeltétele a 16 akkreditációs pont jóváírásának. A résztvevők az azonnal alkalmazható tudás mellett díszes oklevéllel is gazdagodnak.

Tematika:

  1. Kommunikációfejlesztés és ergonómia a fogászatban
  2. Modern mikroszkópos endodoncia asszisztensi vonatkozásai
  3. Adhezív töméstechnika protokollja
  4. Izolálás, modern gyökérkezelési technikák
  5. Fogpótlástan asszisztensi vonatkozásai

 

Akkreditált pontérték: 16 pont

Dátum: 2021. november 12.
Előadók: Dr. Radánovics-Nagy Dániel és Dr. Mekis Miklós
Részvételi díj: 18.000 Ft
Helyszín: Medi-Cont Kft., 9024 Győr, Hold utca 12.

Regisztrációhoz kattintson ide!

Résztvevői vélemények az eddigi DentOwl Academy kurzusokról: https://dentowl.hu/velemenyek/