Dental Press folyóiratok

Dental Press kiadványok

Dental Hírek, a fogászati egészségpolitikai és információs magazin

DH boritoLapunk 1997 óta van jelen a fogászati szaklappiacon. A Dental Hírek egy fogászati egészségpolitikai magazin, amely a tudományos szakmai cikkek mellett foglalkozik a fogorvoslás egyéb aktuális feladataival, problémáival is. A magazin célja, hogy a fogászat minden rétegének a bevonásával egy nyitott újság legyen, mely elsősorban a szakma mindennapos és a jövőt érintő kérdéseit tárja fel és elemzi. A Dental Hírek állandó rovataiban részletesen elemzi és figyeli az egészségügy, azon belül a fogászat időszerű témáit, eredményeit, ezekről az EGÉSZSÉGPOLITIKA, az AKTUÁLIS és a FÓKUSZ rovatban olvashatnak. A riportok a szakmát érintő legfontosabb eseményekről is beszámolnak.

A szaktudomány legfrissebb eredményeiről, új technológiákról, kutatásokról MED.DENT rovatunk segítségével bővítheti ismereteit. A SZABADIDŐ és a MOZAIK rovatunkban nemcsak kizárólag szakmai témájú cikkekkel nyújtunk sokoldalú tájékoztatást, hanem fontosabb kulturális eseményekről, utazási lehetőségekről, újonnan megjelenő könyvekről stb. is tudósítunk.

Tovább az előfizetéshez >>


Fogtechnika, Dental Labor

Fogtechnika boritoE lapunk 2004-től van jelent a fogászati-fogtechnikai lapok piacán. A Fogtechnikai Szakkollégium kiadásában eddig kiadott Magyar Fogtechnika a Dental Laborral szorosan együttműködve, megújult formában és tartalomban kerül az olvasókhoz A Fogtechnika, Dental Labor néven. Ebben az új kiadványban a nemzetközileg is elismert, a világ szinte valamennyi országában olvasott „das Dental Labor” cikkei mellett magyar szerzők is publikálják a fogtechnikában szerzett új tapasztalataik eredményét – igen magas szintű és sokoldalú tájékoztatást nyújtva olvasóinknak. Az új lapunkat támogatja a Magyar Orvosi Kamara Fogorvosi Tagozata is.

A Dental Labor elsősorban a fogtechnika, a fogorvoslás legaktuálisabb szakmai, tudományos és technikai folyamatairól számol be, exkluzív riportokat közöl, tudósít különböző kiállításokról, konferenciákról és az azokat kísérő társasági eseményekről is. Termékismertető rovatában tájékoztatja olvasóit a szakma újdonságairól, új anyagokkal, gépekkel stb. elsőként találkozhatnak a lap hasábjain az érdeklődők, valamint folyamatosan felhívja a figyelmet a legkorszerűbb technikai megoldásokra is.

Tovább az előfizetéshez >>

Esztétika

Esztetika boritoTematikus sorozatunkat 2007-ben az esztétikai fogászat témakörével bővítettük. Kiadványainkban hazai, valamint nemzetközi fórumokon is ismert és elismert fogorvosok tapasztalatait tárjuk olvasóink elé, bízva abban, hogy hasznos, a mindennapi gyakorlatban is felhasználható tudásanyaghoz jutnak e kötetekkel olvasóink a jövőben is. Az esztétika a fogorvoslás igen intenzíven fejlődő ága, a „forradalmian” gyors, nagy léptékű változások jellemzik. A ’Cosmetic Dentistry’ kifejezés rendkívül sok tartalmat takar, hiszen a fogorvoslás szinte minden területén, a különböző beavatkozások során igen fontos szerepet kap az esztétika. Ez különösen felértékelődött az utóbbi évtizedekben.

Általánosságban is elmondható, hogy az esztétika iránti igény nagyon sokat változott az elmúlt időszakban, a szépészeti ipar bevonult a gyógyítás különböző területeire, így a fogászati szektorba is. A páciensek mind gyakrabban kérik a hófehér, csillogó fogakat, „szép mosolyt” szeretnének, hiszen ezeknek fontos jelentősége van a sikeres kommunikációban, a mindennapi élet szinte valamennyi területén. E szakterület iránt mutatkozó, s egyre fokozódó igények kielégítéséhez kívánunk segítséget nyújtani e sorozatunkkal.

Tovább az előfizetéshez >>

Implantológia

Implantologia borito
2004-ben határoztunk arról, hogy a fogorvoslás egy-egy, akár önálló tevékenységként is végzett területéről összefoglaló jellegű, külön lapszámokat adunk ki. A fogorvoslás tudománya is szinte napról napra fejlődik, újabb és újabb anyagok, speciális műszerek kerülnek forgalomba, a páciensek igényei, elvárásai is állandóan változnak és fokozódnak. Így az ismeretek bővítésére, kiegészítésére folyamatosan szükség van, s ehhez nyújtanak segítséget e sorozat kötetei. Először az implantológia témakörét választottuk. Az első számot komoly érdeklődéssel és igen kedvezően fogadták a fogorvosok, ezért folytattuk e sorozatunkat. A lapnak évenként két száma jelenik meg.

Tovább az előfizetéshez >>

 

Dental HírBörze

Dental Borze boritoA Dental HírBörze ingyenes, a fogászati szakmával kapcsolatos, minden témára kiterjedő apróhirdetéseket tartalmazó kiadvány. 2005 januárjától havonta kiadásra kerül, ezzel új lehetőséget kínálunk a fogorvosoknak, a fogtechnikusnak, a fogászati kereskedőházaknak és az asszisztenseknek egyaránt. Az újság célja, hogy egy, rendszeresen megjelenő, a www.dental.hu fogászati internetes portálon már évek óta nagy érdeklődés mellett működő, sikeres, sokak által használt, apróhirdetéseket tartalmazó Börze rovata immáron „kézzel fogható” formában is eljusson a fogászati szakma minden rétegéhez.

Az apróhirdetések tematikus elrendezésben segítik az érdeklődőket, akik a Dental HírBörze segítségével szinte naprakészen jutnak friss információhoz.

Tovább az előfizetéshez >>

Medical HírBörze
A Medical HírBörze ingyenes. az (orvosi) szakmával kapcsolatos, s ezen belül minden témára és szakterületre kiterjedő (hirdetéseket és apróhirdetéseket is) tartalmazó kiadvány. 2012 februárjától kerül kiadásra, évente 8 alkalommal, 15 000 címre. A Medical HírBörze az orvos, gyógyszerészeti cégeknek is lehetőséget kínál termékeik, szolgáltatásaik az ismertetésére, valamint reklámriportok megjelenítésére. Az apróhirdetések tematikus elrendezésben segítik az érdeklődőket, akik a Medical HírBörze segítségével szinte naprakészen juthatnak friss szakmai hírekhez információhoz és böngészhetnek az aktuális hirdetésekben és apróhirdetésekben.Tovább az előfizetéshez >>

Lézer a fogászatban

Lezer borito
2012 ben indítjuk útjára 2 új tematikus kiadványunkat a Lézer a fogászatban, ill. a Cad/Cam a fogászatban című lapunkat. A fogorvoslás tudománya szinte napról-napra változik, fejlődik, újabb és újabb anyagok kerülnek forgalomba, változnak a technológiák, s a páciensek igényei, elvárásai is fokozódnak. A szakmai ismeretek célirányos bővítésére, kiegészítésére folyamatosan szükség van. Ehhez szeretnénk segítséget nyújtani a 2012-ben megjelenő új tematikus kiadványainkkal is. Terveink szerint a LÉZER sorozatunk lapja évente egy alkalommal jelenik meg, válogatást adva ismert és elismert hazai, valamint külföldi szakemberek publikációiból. Összehasonlító táblázataink pedig segítenek eligazodni a különböző alkalmazható rendszerekben és egyéb aktuális kérdésekben. Bízunk abban, hogy e kötetek majd tovább bővítik, gazdagítják a fogorvosi rendelők szakkönyvtárait is.

CAD/CAM a fogászatban

Cadcam borito2012 ben indítjuk útjára 2 új tematikus kiadványunkat a Lézer a fogászatban, ill. a Cad/Cam a fogászatban című lapunkat. A fogorvoslás tudománya szinte napról-napra változik, fejlődik, újabb és újabb anyagok kerülnek forgalomba, változnak a technológiák, s a páciensek igényei, elvárásai is fokozódnak. A szakmai ismeretek célirányos bővítésére, kiegészítésére folyamatosan szükség van. Ehhez szeretnénk segítséget nyújtani a 2012-ben megjelenő új tematikus kiadványainkkal is. Terveink szerint a LÉZER sorozatunk lapja évente egy alkalommal jelenik meg, válogatást adva ismert és elismert hazai, valamint külföldi szakemberek publikációiból.

Összehasonlító táblázataink pedig segítenek eligazodni a különböző alkalmazható rendszerekben és egyéb aktuális kérdésekben. Bízunk abban, hogy e kötetek majd tovább bővítik, gazdagítják a fogorvosi rendelők szakkönyvtárait is.

Tovább az előfizetéshez >>