Ebben a videóban Khalil Hussein a könyök- és csuklófájdalmakra összpontosít.

Két gyakran ingerlékeny és fájdalmas terület sok fogorvos számára: a könyökök különösen hozzájárulnak a fogorvosok által napi szinten végzett számos eljáráshoz. A gyakran felmerülő problémák a köznyelvben tenisz és golfozó könyökként ismertek. Ezek tendinopathia típusú problémák, amelyek az idő múlásával lassan jelentkeznek. Nagyon ritkán fordul elő az akut tendinopathia vagy íngyulladás anélkül, hogy először fokozatos szövettani változás lenne.

Ez azt jelenti, hogy idővel az inak és a szövetek fokozatos változásokon mennek keresztül. E változások némelyike ​​életkorhoz kötött, és mindenkinél előfordul. Azonban, a legtöbb változása mindennap végzett tevékenységekhez kapcsolódik. Ha sok ismétlődő terhelés van, anélkül, hogy az a bizonyos terület regenerálódni tudna, akkor fibrózis alakulhat ki, ami az inak és szövetek későbbi gyengülését eredményezheti.

Erőalapú gyakorlatok könyök- és csuklófájdalmak esetén
A fibrózis hasonlít a fogszuvasodáshoz abban, hogy idővel gyengítheti a fog általános szerkezetét. Tehát a túlzott stressz hatására a fog megtörhet vagy megsérülhet. Az inak hasonló módon viselkednek, és egy sérülést követően begyulladnak. Ez a folyamat az idő múlásával további fibrózist és további gyengülést okoz, amíg az inak még a “legkönnyebb” napi tevékenységek, cselekvések hatására is begyulladnak.

Ennek leküzdésének a módja, hogy erőn alapuló gyakorlatokkal erősítsük az inakat. Így kiválthatjuk a pozitív szövettani változásokat, és erősebb, egészségesebb inakat hozhatunk létre. Az erősebb, egészségesebb inak ritkábban tapasztalnak könyök- vagy csuklófájdalmakat és jobban tudják kezelni a mindennapi stresszt. Ezt a modellt követi a Dental Gym. Célunk a test általános erejének, mozgékonyságának és rugalmasságának javítása.

Forrás: Dentistry.co.uk