Az előadás részletes összefoglalást nyújt a xenograft és autológ csont keverékével, valamint csontblokkal elvégzett csontpótló eljárások alapvető szabályairól, előnyeiről, hátrányairól. A szerző elemzi az egyes technikák irodalmi adatait, indikációit. Dr. Mertens hasznos tanácsokat ad a csontpótló eljárások sikeres kivitelezéséhez. Esetbemutatásokkal szemlélteti a helyes műtéti technikákat. Részletesen bemutatja saját klinikai kutatásának tapasztalatait, melyben összehasonlítja az egyes műtéti eljárások eredményeit, külön kiemelve a „Shell technique” előnyeit. A gazdag fotódokumentáció kiválóan szemlélteti a prezentációban elmondottakat, sok fontos információt kapunk, mindez mindennapi munkánk során hasznosítható.

A 2020-as Dental World online módon is sikerrel került lebonyolításra, a szakmai videotéka felülete átlátható, letisztult, könnyedén lehet navigálni a témák között, és hála a digitális technológiának, magas minőségben nézhetjük az érdekes és értékes prezentációkat otthonunk biztonságában.

Ezúton biztatnék minden kollégát, hogy csatlakozzon eme különleges kongresszus résztvevői közé, látogassa meg a https://dentalworld.hu/dental-world-digital-2020/ oldalt.

Dr. Sidó Levente