Az implantációs technika „rohamos” térhódítása során egyre népszerűbbek és elfogadottabbak lettek az egyfázisú, azonnal terhelhető implantátumok.

Ezek körében Európában és több más országban is az egyik igen ismert és elismert, így nagy népszerűségnek örvendő módszer a Champions! A Champions egy közvetlenül a műtét után, protetikailag nagyon egyszerűen alkalmazható, kiváló minőségű és ugyanakkor kedvező árú „oszteotómiai implantátum”. Németországban az egyrészes Champions implantátum az utóbbi években megalapozta hírnevét, már több mint 1200 klinikán, illetve praxisban alkalmazzák. Dr. Armin Nedjat, e módszer kiváló szakembere az elmúlt időszakban mintegy ötven továbbképző tanfolyamot tartott csaknem ezer fogorvos számára, elsősorban Németországban, de Ausztriában és Lengyelországban is egyre nagyobb az igény az ismertetéseire, előadásaira. A gyakorlati kurzusok hatására már egyre többen dolgoznak Champions implantátumokkal, elsősorban kedvező, megfizethető árfekvése, valamint egyszerű felhasználhatósága és megbízhatósága miatt.

Magyarországon 2010. június 19–20-án tartott Dr. Nedjat tanfolyamot. Az ország szinte minden tájáról érkeztek már implantáló és implantálni vágyó fogorvosok, fogtechnikusok erre a Champions kurzusra. A kétnapos program első részében az előadó részletesen ismertette a módszer elméleti alapjait, amit tanulságos esetbemutatásokkal is illusztrált. A második napon a gyakorlati képzésen volt a fő hangsúly. Dr. Nedjat segítségével, útmutatásával és Dr. Bögi Imre felügyelete mellett – az implantátumok megtervezése után – elkezdődött a páciensek kezelése, majd a Champions implantátumok behelyezése. A műtétek után röntgenvizsgálatokat végeztek, melyek igazolták a helyes tervezést és a sikeres kezelést. A résztvevők így személyesen is meggyőződhettek a módszer előnyeiről, megismerhették az alkalmazás egyes lehetőségeit, amit minden bizonnyal majd „gyümölcsöztetni” is fognak napi praxisuk során.