A BT Lock kutatási részlege különböző szempontok alapján fejlesztette ki az implantációs rendszereit, különösen fókuszálva a következőkre:

  • Az alkatrészek formája és kivitelezése (periodontális nyak, alak és csavarmenet)
  • Osseointegrális felszínek és a színkódolás
  • Csomagolás és besorolás

Kapcsolási rendszerek

A BT Lock kapcsolási rendszer felépítése három asszimetrikusan behelyezett homorú elemből áll, melyeket a belső hatszög 6 oldalából háromra rögzítenek és egy 2,96 mm méretű belső kapcsolóelem fogja őket össze.

A BT Lock saját gyártású kapcsolási rendszere minimalizálja az esetlegesen fellépő mikro mozgásokat. Ezek a mozgások felelősek a hatszög deformációjáért, így meglazítva az implantátumot és legrosszabb esetben az implantátum elvesztését is okozhatják. A rendszer egy másik saját és egyedi jellegzetessége az implantátumtest kúp alakú felszíne, a fejecs ennek a felszínnek a homorú lenyomati párját tartalmazza.

Ezzel a két elemmel az implantátumtest és fejecs között tökéletes kapcsolódás valósítható meg, túllógó szélek és hézagok nélkül. Ez a nagy pontosságú megoldás megelőzi a folyadék beáramlását és lerakódását, így csökkentve az implantátumot körülvevő sulcus bakteriális felülfertőződését.

Legfontosabb előnyök:
– Kettős elfordulás gátlás és nagy mechanikai stabilitás a kapcsolódásnál
– A fejecs elhelyezéséhez nem szükséges intraorális röntgenfelvétel készítése, a megfelelő pozíció szabad szemmel is megfigyelhető
– Az implantátumtest és fejecs erős összekapcsolása jobb implantációs stabilitást tesz lehetővé és csökkenti a gyökércsavarra nehezedő erők mértékét
– Optimális implantátum körüli higiéniás értéketek, a folyadék és baktérium beáramlás megelőzésének köszönhetően
– A “V-alakú” reabszorpció csökkenése a csont corticális állományában

Fogpótlástani eszközök és alkatrészek

A BT Lock fogpótlástani részei, melyek az implantálás során már beépített részekkel együtt felhasználhatóak (az átmérőjük megegyezik), a szakemberek számára a piacon megtalálható legkiterjedtebb lehetőségeket vonultatják fel: 150 különféle lehetőség, köztük cement, standard, szögletes, esztétikus, esztétikus szögletes, vállasan preparált, átfordított kúp alakú, megfordítható, UCLA módszerű, transzmucosális, passzív, cirkónium és overdenture fogpótlás.

Ezek elérhetőek 5 különböző átmérőben és több egyéb választási lehetőséggel, például a transmucosális nyak magassággal kapcsolatban. Így minden fajta restaurációs kezelésre (egyszeri, többszörös és overdenture) és minden beültetési technikára (egy- vagy kétfázisú beültetés) alkalmasak.

Az alkatrészek tárháza minden igényt lefed, klinikai használata egyszerű. A nagyszámú választási lehetőség a mindennapos használatban zavart okozhat, ezért a könnyebb használat érdekében ezeket az eszközöket színkóddal (az átmérő könnyebb leolvashatóságáért) és lézer jelzéssel (a szükséges fúrási mélység megfigyelhetőségéért) láttuk el.