Mindenki abban reménykedik, hogy hamarosan visszaáll a normális rend, ahogy egyre többen kapják meg a vakcinát. Azonban, ezt követően is biztosítanunk kell a fogorvosi csapatunk biztonságát, mondja Catherine Rutland.

Egy kis mennyiségű napsütés hatalmas változást hozhat mindannyiunk számára. Szeretem a telet, azonban ez a tél sokunk számára nehéz volt. A napsütés és a melegség hatására érezhetjük úgy, hogy végre sikerül elmozdulni ebből a helyzetből, és jobb idők jönnek. Noha van egy kormányzati ütemterv arról, hogy mikor nyílhat meg újra minden, azonban a gyakorló fogorvosok számára még mindig nehezen belátható, hogy az élet és a fogászati rendelés menete mikor válhat könnyebbé.

Az írás idején nincs részletesen kidolgozott terv a fogászati szektorról, arra tekintettel, hogy mi várható, és az alkalmazott COVID protokolloknak meddig kell érvényben maradniuk.

Biztonság
Amikor visszagondolok tavaly márciusra, a fogászati rendelők változó időpontokban nyitottak és zártak. Ez pedig eltérő véleményeket és frusztrációt váltott ki a szakmán belül. Az újranyitáskor ez ismét nyilvánvaló volt. A fogorvosok és rendelők körében óriási eltérés tapasztalható a COVID protokollok alkalmazásában is. Ennek több oka lehet, mint az egyéni megítélés kérdése, de anyagi vagy kényelmi indokok is.

Egy biztos, hogy mindannyiunknak kedvesnek kell lennünk egymással. Nem feltételezhetjük, hogy csapatainkban az emberek mind ugyanúgy éreznek a vírussal és azzal járó nehézségekkel kapcsolatban. Nem akarjuk az embereket olyan helyzetekbe taszítani, amelyekben kényelmetlenül érzik magukat. Ez a járvány nagyon sokféleképpen okozott kárt. Mindennek középpontjában a sajátunk és a családjaink egészsége állt.

Ahogy haladunk előre az év folyamán, remélhetőleg, ha a dolgok kicsit könnyebbé válnak szakaszonként, ügyeljen arra, hogy csapatai biztonságban érezzék magukat. Fényt már látjuk az alagút végén, de biztosítanunk kell, hogy csapataink biztonságban érezzék magukat e fény felé haladva.

Forrás: Dentistry.co.uk